mary_c a scris:
Buna ziua. Locuiesc intr-o scara de bloc cu 12 apartamente. Detin singurul apartament care are montata o centrala termica. Platesc gazul prin intermediul asociatiei de proprietari. In ultimele luni platesc in jur de 2-300 lei numai partea de gaz. Momentan pe luna februarie am avut de plata doar gazul 390 lei pt 2 persoane. De la asociatie mi s-a spus ca ei(asociatia) trebuie sa faca demersuri pentru a putea inregistra eu indexul ca ultim consumator la pausal, pt a nu mai avea estimari de sute de lei. Nu s-a intamplat nimic in acest sens.
Unde ma pot adresa ca si consumator de gaze care nu detine o centrala termica si doreste sa faca citirea lunara a consumului de gaze pt a evita estimari atat de mari la factura de gaze?
Multumesc anticipat
Ceva e ciudat. Pe de o parte, ca sa detineti o centrala termica trebuie sa aveti deja un proiect tehnic de montaj cu toate avizele si aprobarile, o conducta si o masuratoare separata de gaze, adica un contor. Si bineinteles un contract cu furnizorul de gaze.
Nu ar trebui sa aveti treaba cu asociatia !?
Pe de alta parte sustineti mai jos in postarea dvs. ca nu aveti centrala termica !?
In orice caz, pentru ceea ce doriti dvs. sa faceti adresati-va direct la furnizorul de gaze.
Consumul unei centrale termice individuale nu depinde de numarul de persoane, ci de necesitatile de incalzire si apa calda ale locuintei respective. 200- 300 RON nu e o suma colosala, depinde de cit de eficient energetic e apartamentul dvs, zona in care locuiti, pozitionare, confortul care il doriti etc.