avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare conditionata

Daca inculpatul a fost condamnat, pentru două infracţiuni concurente, la o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare şi 300 lei amendă si instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei privative de libertate şi executarea efectivă a amenzii este o decizie corecta?
Specificati despre ce fel de infractiuni este vorba.
Aceasta intrebare am gasit-o intr-o culegere de spete si nu se specifica natura infractiunilor. Intereseaza acest aspect?
@maitee. Marturisec , imi bat capul de ceva vreme cu speta postata de dvs. N-am reusit sa gasesc nici jurisprudenta.
Cu toate acestea , opinia mea e ca , fiind vorba despre o singura pedeapsa , rezultata in urma contopirii , chiar fiind compusa parte din amenda si parte din inchisoare, odata ce s-a dispus suspendarea conditionata , trebuie sa fie suspendata si plata amenzii. Nu vad nicio ratiune pentru care s-ar plati amenda iar pedeapsa inchisorii s-ar suspenda.Iar asta pentru ca si pedepsele cu amenda se pot suspenda, deci nu ar fi un fapt contrar regulilor dupa care se suspenda executarea pedepselor.
Daca s-ar dispune plata amenzii , ar fi ca si cum s-ar descontopi cele 2 pedepse , iar asta ar fi contrar regulilor concursului de infractiuni .
Pate colegii au alte opinii si idei.
Art. 36

Contopirea pedepselor pentru infracţiuni concurente săvârşite de persoana fizică

Dacă infractorul condamnat definitiv este judecat ulterior pentru o infracţiune concurentă, se aplică dispoziţiile art. 34 şi 35.

Art. 34

Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni săvârşite de persoana fizică
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte.

Banuiesc ca instanta nu a apreciat ca trebuie sa dispuna suspendarea conditionata si a amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
Alcool marcel_r15 marcel_r15 am primit in decembrie 2011 1an si 4luni cu suspendare ptr refuz de probe biologice si accident dar inainte sa imi dea sentita cu 2 luni mau mai prins odata ... (vezi toată discuția)