avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare de buna voie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare de buna voie

In urma unui proces,in fond, paratul a fost obligat la plata unei sume de bani si in recurs s-a diminuat aceasta suma. Care este procedura prin care paratul poate achita aceasta suma de buna voie, evitand astfel cheltuielile suplimentare ocazionate de executarea silita?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:55, 15 Mai 2012
faceti o notificare creditorului prin executor judecatoresc in care ii spuneti sa se prezinte intr-o anumita data sa ii platiti suma respectiva, iar daca acesta refuza, depuneti banii la CEC, la dispozitia creditorului.
Paratul poate achita de buna voie aceste cheltuieli, platind reclamantului suma de bani la care a fost obligat, pentru a evita executarea silita. Totusi, ar fi bine ca plata sumelor de bani sa fie confirmata de un inscris ca mijloc de dovada.
Sentinta in recurs a fost pronuntata cu 30 de zile in urma. Am facut cerere pentru eliberarea unei copii legalizate definitive si irevocabile pe care urmeaza sa o ridic peste 3 zile. Surpriza a venit insa azi cand am primit somatie de la executor judecatoresc prin care sunt obligat la plata unei sume de 4 ori mai mare decat ceea ce este stipulat in sentinta de recurs. Executorul face un calcul in care aduna si ceea ce era in sentinta initiala si ceea ce este in sentinta de recurs si adauga si onorariu de 35 milioane de lei vechi. Eu sunt de acord sa platesc de buna voie ceea ce a stabilit instanta de recurs, cum fac sa scap de onorariul astronomic al executorului. Au trecut abia 30 zile de la pronuntarea recursului si eu vreau sa platesc de buna voie, mi se pare aberant sa platesc 35 milioane la executor atata timp cat eu achit de buna voie. Ce solutie am?
Trebuie sa va miscati rapid, maine sa faceti notificare ca doriti sa platiti de buna voie. Oricum, daca ati fost deja somat, e cam tardiv. Nu cred ca scapati fara sa platiti cheltuieli de executare, inclusiv onorariu de executor si onorariu de avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare rrocambole rrocambole A l-a dat in judecata pe B, a pierdut procesul si a fost obligat sa achite cheltuielile de judecata. A facut recurs care a fost respins. A nu a avut intentia ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)
Executare silita iroxana iroxana Va rog sa imi spuneti daca s-a dat decizia la recurs pe data de 18.06.2008,iar eu fiind in asteptarea ei sa vinda de la tribunalul cluj la Judecatoria Turda(de ... (vezi toată discuția)