avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad profesional

Sunt functionar public din august 2001 la o primarie comunala.In decembrie 2009 am devenit consilier ,gradul asistent.Mi s-a spus ca in decembrie 2012 voi promova in gradul profesional -principal.In lege se spune ca functionarul public trebuie ,, sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza.''Daca eu am 10 ani in gradul profesional asistent ,de ce nu pot promova in gradul profesional -principal.:((
Cel mai recent răspuns: CAMO , utilizator 09:54, 22 Mai 2012
Legea 188/1999 - Statutul functionarului public si HG 611/2008 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici prevad obligativitatea ca un fp sa aiba o vechime de minim 3 ani in gradul profesional din care promoveaza. Daca abia in decembrie 2009 ati fost numita in gradul profesional asistent, abia in decembrie 2012 veti putea participa la examen de promovare in grad.
Am promovat in clasa ,de la referent la consilier .Asistent sunt din 2002.
Poate m-am exprimat eu gresit, trebuie sa petreceti 3 ani in gradul profesional aferent clasei corespunzatoare a functiei publice pe care sunteti numit, inainte de a putea fi promovat in grad. Acum vorbim de perioada aferenta gradului asistent al functiei publice clasa I. Din moment ce ati promovat in clasa, socoteala cu cei trei ani se ia de la inceput.
Dar despre promovarea rapida ce-mi puteti spune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa cipanu cipanu referent III, grad superior ,tr.3 salariu de incadrare 803,in ce functie promoveaza ca urmare a promovarii examenului in clasa si ce salariu va avea cu ... (vezi toată discuția)