avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturi cu taxare inversa la avize
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturi cu taxare inversa la avize

Buna ziua,
Am o societate care se ocupa cu colectarea deseurilor, achiztitiile de deseuri fiind facturate cu taxare inversa. M-ar interesa daca cineva are o asemenea activitate, care sunt inregistrarile contabile in cazul in care intrarea materialelor se face pe baza avizelor, iar ulterior, de obicei la 3 luni se face factura cu taxare inversa. Se poate inregistra avizul fara 4428, sau care ar fi inchiderea corecta pentru tva?
Cel mai recent răspuns: MIR ANDY UNIVERSAL SRL , Alte profesii 12:33, 16 Mai 2012
1.La avize nu se pune TVA.
2.Emiterea avizelor trebuie urmata de factura in termen de 48 de ore.
Parerea mea : reganditi-va evidenta contabila conform cu legislatia in vigoare.
1. inregistrarea avizelor:
301=408
4428=408
la venirea facturii
408=401
4426=4428
problema mea e ca la primirea facturii 4426=4427
am regandit eu intrarile de deseuri, in sensul ca in locul avizelor folosesc conform legii colectarii deseurilor anexa 3, dar nu stiu daca e corecta doar inregistrarea 301=408

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)
Conditii achizitionari din afara tarii marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spune-ti si mie va rog frumos daca cumpar mobila din POLONIA ce trebuie sa fac din punct de vedere declarativ pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa material lemnos viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna seara, si La multi Ani ! Va rog , daca poate cineva si are timp sa ma lamureasca cu urmatoarea speta :sant platitor tva , am primit de la o soc platitor ... (vezi toată discuția)