avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu de la angajator

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca pot face sesizare la ITM in calitate de sotie,pentru a recupera salariul sotului meu din Decembrie si Ianuarie,mentionez ca sotul meu a plecat de la aceasta firma in februarie si in aprilie a parasit tara cu contract de munca,vreau sa stiu si daca ITM este singura autoritate unde pot face reclamatie sau mai pot face reclamatii si in alta parte.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 15 Mai 2012
Daca detineti dovada ca sotul dvs a detinut raport juridic incheiat cu unitatea care refuza plata salariului,puteti formula sesizare oficiala la ITM
Nu aveti nicio calitate de a face sesizare in numele sotului .. sotul o poate formula , in nume propriu, iar dvs o puteti depune la ITM ... sesizarea ITM-ului nu este conditionata de exosta unui raport juridic incheiat cu angajatorul .

Sesizare o poate face fie la ITM, fie la Inspectia Muncii si, totodata, in acelasi timp poate promova si actiunea in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm clala clala Buna ziua, Am inaintat o reclamatie la ITM pentru neinregistrare CIM la care am atasat ca dovada adeverinta de salariu si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite si alte nereguli grave DanAndreica DanAndreica Unde pot sa apelez, o recomandare , ce as putea face cand angajatorul isi bate joc de oameni .Adica scade bani din salar cand si cum are chef,uneori pana la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restituirea cartii de munca june_x25 june_x25 Daca angajatorul este o institutie de stat ( sau partial de stat), care nu are inregistrate contractele de munca la ITM, iar cartile de munca se tin la sediul ... (vezi toată discuția)