avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie ITM

Buna ziua,
Am inaintat o reclamatie la ITM pentru neinregistrare CIM la care am atasat ca dovada adeverinta de salariu si am primit urmatorul raspuns:
"Referitor la petitia dvs. intregistrata la ITM cu sub nr., va comunicam urmatoarele:
- nu au fost identificate dovezi din care sa rezulte stabilirea unui raport juridic de munca intre dvs. si SC
- nu figurati pe dovezile de executare a contractelor de munca depuse la ITM
- nu figurati in evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat, tinuta si prezentata de angajator.
Pentru dobandirea drepturilor ce vi se cuvin va indrumam sa va adresati instantei judecatoresti..."

Sa inteleg ca ITM imi confirma cele sesizate de mine si atat??? care este rolul ITM-ului?

Persoana care a fost in control din cadrul ITM-ului a acordat cateva zile societatii in cauza sa se pregateasca si nu a intrebat de aceasta adeverinta, probabil sa nu ii puna in dificultate.
Am inaintat o reclamatie si la Inspectia Muncii.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 18 Noiembrie 2010
In calitate de petent,autoritatea are obligatia sa va comunice strict raspuns la aspectele sesizate
Mai mult ,autoritatea a facut si precizarea ca pentru solutionare ,instanta de judecata este competenta
Va dau dreptate sa fiti usor nedumerit, asa dupa cum consider si raspunsul primit de dvs. cel putin...formal. Rolul constatator al ITM nu trebuie sa fie unul pur formal ci unul activ si chiar sanctionator. Ati facut bine ca ati sesizat Inspectia Muncii si va sfatuiesc sa deschideti si o actiune in instanta (Sectia civila si pentru litigii de munca a Tribunalului) pentru indeplinirea obligatiei angajatorului de a incheia CIM in forma scrisa. In instanta, dovada existentei raporturilor juridice de munca se poate face prin orice mijloc de proba (inscrisuri, dar si martori sau prezumtii), iar actiunea este scutita de taxa de timbru. Sunteti avantajat si de alte aspecte procedurale, precum obligatia angajatorului sa produca probele pana la primul termen de judecata, sub sanctiunea decaderii.
ITM-ul a constatat ca nu figurati ca salariat in perioada respectiva si nici nu exista dovezi care sa ateste faptul ca dvs ati lucrat la acea societate ...
Inspectia Muncii va constata , in mare parte, tot ceea ce a constatat si ITM-ul .... singura autoritate in stat care va mai poate ajuta in acest sens este instanta de judecata ... la cererea de chemare in judecata veti atasa si copia acelei adeverinte de salariat emisa de societatea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Flux abateri disciplinare costel58 costel58 Va descriu urmatoarea situatie: In aceeasi zi in care am fost la comisia de cercetare disciplinara se emite o alta adresa de convocare disciplinara prin ... (vezi toată discuția)
Info continut pv control itm arakys arakys Buna ziua! Am primit raspunsul anchetei efectuate de catre ITM la firma fostului patron. In raspuns, ITM precizeaza ca au fost constatate o serie de ... (vezi toată discuția)
Lipsa contract de munca eqvagel eqvagel lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n ... (vezi toată discuția)