avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma da afara pentru ca m-am interesat la ITM de cartea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma da afara pentru ca m-am interesat la ITM de cartea mea de munca

pe 22 ma sunat sefu si mia zis ca nu mai are nevoi de mine,si ma inlocuit cu un alt baiat,asta dupa ce am fost la itm si am fost nemultumit ca cartea mea de munca e inregistrata din 1 dec si eu lucru la firma zmk din 13 martie,ma dat jos de pe masina si ma trimis acasa,nu am mai putut lua legatura cu el ca sa mi mai dea si mie cateva explicati,nu stiu ce se va intampla cu cartea mea de munca si nu stiu nici ce sa fac. pot sal fac sami treaca din urma in CM?AS PUTEA LUA SOMAJ
Cel mai recent răspuns: NEFERTITI HUNAM CAPITAL CONSULTING , Consultant resurse umane 09:47, 28 Decembrie 2009
1. Faceti o sesizare scrisa la ITM si asteptati sa primiti raspunsul.
2. Nu este legal sa va spuna sa nu mai veniti la serviciu. Trebuie sa va dea in scris.
3. Tineti-ne la curent cu evolutia lucrurilor si va spunem ce sa faceti.
Eu va sfatuiesc sa contestati in instanta decizia de concediere (daca exista) si sa solicitati anularea acesteia si reangajarea pe vechiul loc de munca, precum si obligarea angajatorului la plata tuturor drepturilor salariale si a celorlalte drepturi restante.
Luati legatura cu un avocat si va va rezolva problema. Cu siguranta, modul in care s-a comportat angajatorul este unul abuziv si ilegal!
Buna ziua !
Sesizati ITM- ul ( in scris si avand dovada inregistrarii sesizarii), iar daca nu sunteti primit la munca introduceti actiune in instanta.
Consider ca un avocat va este indispensabil pentru o asemenea actiune.
ce probe aveti ca lucrati din martie? inscrisuri , martori , etc??? faptul ca ati fost concediat prin telefon este ilegal.

atentie, insa sa nu vi se desfaca contractul de munca indisciplinar pt absente nemotivate ... daca nu ati mai fost la serviciu si nu aveti cum dovedi asta.

cred ca trebuie avute in vedere ce probe/dovezi aveti si sa faceti actiune in instanta sectia litigiu de munca. pentru ca se pot gasi mai multe capete de acuzare cred ca cel mai bine ar fi sa angajati un avocat, onorariul acestuia urmand sa va fie restituit. Sunt foarte multe drepturi care v-au fost incalcate.

mergeti si la itm si reclamati faptul ca nu mai aveti acces la locul de munca si referitor la contractul care a fost inregistrat in mod abuziv cu intarziere si falsificandu-va semnatura ... vorbim de fals si uz de fals in ceea ce priveste contractul de munca
Desi la modul general sunt de acord cu toti ceilalti consultanti, in cazul tau... lucrurile stau altfel. Din punct de vedere legal tu ai fost angajat pe 1 decembrie 2009, deci esti in perioada de proba.

Art. 31. CM [perioada de probă]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(4.1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă. aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.

Din punct de vedere strict formal e in limitele legii. Modul cum a procedat cu tine, releva nivelul sau etic care e mult sub temperatura de inghet, dar pentru asta nu-l poti da in judecata.

Referitor la data inregistrarii contractului, daca ai cum dovedi ca ai lucrat pentru acest angajator din martie (colegi care sa depuna marturie, clienti ai firmei cu care ai interactionat, acte pe car ele-ai semnat) ii poti da in judecata sau/si poti sesiza ITM-ul.

Alte discuții în legătură

State de plata si cerere de demisie semnate de patron?! mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost angajat la o societate de la in ceputul anului pana la jumatatea lunii trecute,cu CIM pe perioada nedeterminata.De la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Preaviz perioada proba ginnyy ginnyy care este termenul de preaviz in cazul demisiei in perioada de proba? 15 zile sau un termen scurt, doar pe baza notificarii?? (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, rog din suflet un sfat sau o solutie pentru urmatoarea problema: A fost intocmit un contract individual de munca in data de 15.06.2009, cu ... (vezi toată discuția)