avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... State de plata si cerere de demisie semnate de patron?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

State de plata si cerere de demisie semnate de patron?!

Buna ziua! Am fost angajat la o societate de la in ceputul anului pana la jumatatea lunii trecute,cu CIM pe perioada nedeterminata.De la sfarsitul lunii aprilie nu am mai fost chemat la servici ,pe motivul lipsei de lucrari,iar luna trecuta am fost anuntat ca am fost concediat.Am cerut sa mi se trimita decizia de concediere,iar cand am primit-o,surpriza! Scrie ca mi sa desfacut contractul de munca in baza art.79.(1) ceea ce eu nu am formulat si nu am semnat nici o cerere de demisie.Pe o alta hartie semnata si stampilata de ITM, scrie ca ”societatea este la zi cu statele de plata ale angajatului..” iar eu nu am semnat NICIODATA un stat de plata la aceasta societate.Nu mi-am mai primit drepturile salariale din luna martie iar patronul cu lipsa de caracter nu raspunde la telefon.In cazul chemarii patronului in instanta, cine trebuie sa dovedeasca semnaturile statelor de plata si a cererii de demisie? Va multumesc! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:10, 21 August 2009
Faceti petitie scrisa la ITM, faceti actiune in instanta (angajatorul are sarcina probei), plangere la politie toate sub indrumarea unui avocat.
1. Colegul meu, @gabescu, v-a dat raspunsul bun dar vreau sa detaliez putin:
- ITM nu avea de unde sa stie ca ati semnat sau nu notificarea de demisie;
- puteti face sesizare si la ITM si veti primi un raspuns scris despre rezultatul verificarii;
- cel mai bine este sa actionati in instanta pe angajator la tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta; fiind un litigiu de munca nu platiti taxe;
- contestati decizia de incetare a contractului individual de munca ca fiind ilegala.
2. Tineti cont de sfaturile colegului meu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-a concediat in baza art.79(1).... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost angajatul unei societati in domeniul constructiilor in perioada ianuarie-iulie anul curent.Pentru acelasi patron am lucrat si anul ... (vezi toată discuția)
Concediere conform art.79(1) ,fara cerere in scris din partea angajatului... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am lucrat la o societate in perioada 01.01.2009-20.07.2009,in domeniul constructiilor. Din luna mai a.c.,nu am mai fost chemat la servici di cauza ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie incetare contract individual de munca ,in baza art.79(1) mihai251979 mihai251979 Buna ziua!Am fost angajatul unei societati din domeniul constructiilor,in perioada ianuarie-iulie 2009,la sfarsitul careia am primit decizia de concediere in ... (vezi toată discuția)