avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Flux abateri disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Flux abateri disciplinare

Va descriu urmatoarea situatie:

In aceeasi zi in care am fost la comisia de cercetare disciplinara se emite o alta adresa de convocare disciplinara prin care sunt chemat la o alta comisie de cercetare disciplinara cu acelasi presedinte de comisie.Se refera la o problema anterioara care ar fi putut fi luata in discutie la prima cercetare.In fapt se incearca fabricarea motivului de abateri repetate pe motivul executarii necorespunzatoare a unor sarcini de serviciu care de altfel nici nu-mi apartin.

Este posibila legal o asemenea succesiune in emiterea actelor?
Cel mai recent răspuns: costel58 , utilizator 21:27, 20 Septembrie 2011
E o strategie a angajatorilor aflata la limita legii...in sensul ca legea nu interzice ...in instanta nu tine...ideea este insa sa se creeze cat mai multe dosare de contastare. avand in vedere durata mare a proceselor , poate va lasati pagubas#-o
Succesiunea descrisa de dvs. este perfect legala.
Angajatorul nu este obligat sa cunoasca si sa cerceteze toate faptele posibile ale unui angajat la aceiasi intalnire.
Nici reclamagii nu sunt obligati de lege sa sesizeze toate faptele odata (sau sa taca pe veci).
In plus, este perfect firesc ca unele fapte sa fie descoperite mai tarziu, poate chiar dupa altele.

Nici faptul ca este acelasi presedinte de comisie nu este neobisnuit, ci legal si normal. Legea nu reglementeaza aceste aspect, insa in multe unitati comisia de disciplina este aceiasi pentru toate cazurile.

Inteleg ce incearca angajatorul dvs. sa faca, dar formal este legal.

Concentrati-va apararile pe situatia de fapt.
Formal, aveti grija doar la urmatoarele termene:
- pentru fiecare fapta, sanctionarea trebuie sa aiba loc in termen de 6 luni de la savrsire
- pentru fiecare fapta, decizia de sanctionare trebuie emisa in termen de 30 de zile de la data cand conducerea a aflat despre savrsirea faptei (de obicei data la care unitatea a inregsitrat reclamatia).
Da, este posibila legal o asemenea succesiune in emiterea actelor ... fapt ce presuune ca dvs ati savarsit mai multe abateri disciplinare care in loc sa fie cercetare o singura data, sunt cercetare fiecare in parte de catre o alta comisie de disciplina ... banuiesc ca prin acest procedeu se va incerca concedierea disciplinara a dvs ...:)
Este vorba de aceeasi comisie de disciplina.
Precizez si ca in urma controlului ITM am primit urmatorul raspuns:
''Avand in vedere ca din consultarea dosarului dumneavoastra rezulta ca va aflati in litigiu de munca va aducem la cunostinta ca in situatia prezentata de dumneavoastra nu putem interveni peste autoritatea instantelor de judecata''
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
costel58, utilizator
intr-adevar , atata timp cat aveti deja pe rol un litigiu de munca , ITM-ul nu are cum sa treaca peste instanta de judecata ...

Alte discuții în legătură

Referat itm art. 65 emoketm emoketm Pentru a desface un CIM disciplinar trebuie facut un referat catre ITM, in care sa se explice imprejurarile care au dus la asta. Desi am tot ceea ce-mi ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara viciata Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. Am fost chemat la cercetare disciplinara printr o concvocare in care nu s a explicat concret pentru ce sunt chemat, au scris doar ca va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara smari smari Buna ziua ! Pe scurt,daca exista un termen intre data sesizarii si convocarea salariatului? Nu ar trebui sa fie undeva aproape de data sesizarii? Sau prin ... (vezi toată discuția)