Buna ziua!
Am primit raspunsul anchetei efectuate de catre ITM la firma fostului patron. In raspuns, ITM precizeaza ca au fost constatate o serie de deficiente, fiind incheiat un pv de control ... unitatea fiind sanctionata contraventional. Intrebarea mea este: prin ce modalitate pot afla continutul acelui PV de control, deoarece in sesizare am precizat o multime de nereguli, care s-au incercat a fi remediate imediat dupa ce am depus sesizarea la ITM, in final fiindu-mi si desfacut si CIM-ul, inainte ca ancheta ITM sa aibe loc.
Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna in continuare!
ps: daca am gresit sectiunea, va rog indicati-mi pe cea corecta.
Procese verbale de control, note de constatare întocmite alături de inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă, procese verbale de cercetare nu fac obiectul Legii nr.544/2001.
Solicitati in scris la ITM sa va puna la dispozitie o copie dupa PV intocmit sau sa va raspunda punctual la sesizarea dvs.
Invocati OG nr. 27/ 30.01.2002 aprobata prin Legea nr. 233/ 23.04.2002 privind petitiile (sesizarea dvs. sper ca poarta un numar de inregistrare la ITM, pentru a va referi la acest document).
Puteti merge in audienta la seful ITM sau la unul din adjunctii acestuia, pe relatii de munca sau pe ssm, in functie de natura sesizarii dvs.
Daca nu vi se pune la dispozitie documentul, puteti contesta in instanta de judecata - conflicte de munca, desfacerea contractului individual de munca, daca acest lucru s-a produs ca urmare a sesizarii dvs. facute la ITM, cu neregulile din firma. Instanta de judecata va dispune o expertiza tehnica judiciara (la solicitarea dvs.), caz in care PV trebuie pus la dispozitia expertului, daca aspecte din acest PV au legatura cu desfacerea CIM al dvs.
Control itm
kadet18
buna seara doresc sa fac o sesizare catre itm ,si vreau sa stiu daca in urma controlului inspectorul este obligat sa -mi inmineze o copie a procesului verbal ... (vezi toată discuția)