avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ma aflu intr-o situatie destul de complicata, zic eu. Tatal meu a decedat anul trecut in martie. El era casatorit cu o alta femeie, dar nemaiavand alti copii. Deci, mostenitori sunt eu ca unic copil si sotia supravietuitoare. Am vrut sa dezbat succesiunea la notariat dar nu s-a putut datorita opozitiei sotiei tatalui meu care nu a vrut sa-mi arate niciun fel de act, eu fiind in acest caz sa ma adresez instantei de judecata. In instanta am solicitat sa se constate deschisa succesiunea de pe urma defunctului, sa se stabileasca mostenitorii si cotele acestora si ca masa partajabila e compusa din imobilul situat in...
Parata vine in instanta cu un testament, zic eu, universal, in care tatal meu scrie ca lasa toate bunurile lui mobile si imobile sotiei sale, recunoscand ca are un copil care nu s-a ocupat de el inca de cand avea 14 ani. De asemenea, mi s-a prezentat in instanta doar o chitanta de mana prin care bunicii mei cumparasera imobilul respectiv si cu care tatal meu impreuna cu cei doi frati ai sai se impusesera la rolul fiscal.
Intrebarea mea este cum sa fac mai bine daca de fapt tatal meu nu are acte de proprietate pe imobilul respectiv? As putea rasturna in vreun fel testamentul pt ca nu este bunul in patrimoniul tatalui meu? Care ar fi solutia cea mai buna?

Alte discuții în legătură

Testament atacat, incheiat cu hot. jud. def., paratu vrea sa deschita iar proces extradragon extradragon bunicul meu a divortat, in urma mariajului a rezultat un copil; dupa aceea s-a recasatorit cu bunica-mea, care avea 2 copii dintr-o casatorie anterioara. dupa ... (vezi toată discuția)
Formularea sau formarea unui testament Atlanthean Atlanthean Un om vrea sa faca un Testament inatacabil, care nu poate fi contestat, prin care să lase totul fiului sau, si nimic celorlalte rude (fraţi, surori), care ... (vezi toată discuția)
Testament Nedelea-Eugen Nedelea-Eugen Sotul decedat.Sotia in viata.Fara copii.Sotul a lasat sotiei testament cu toata averea lui mobila si imobila nespecificand care sunt acestea.Cine beneficieaza ... (vezi toată discuția)