avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Sotul decedat.Sotia in viata.Fara copii.Sotul a lasat sotiei testament cu toata averea lui mobila si imobila nespecificand care sunt acestea.Cine beneficieaza de averea lui?Sotul avand frate si nepoti.Specificand ca in litigiu este vorba de o casa care nu este casa parinteasca.Este obtinuta de catre sot si sotie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Nedelea-Eugen, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:20, 5 Decembrie 2010
1.Prin testament sotia supravietuitoare a fost instituita legatar universal (toate bunurile mobile si imobile care existau in patrimoniul testatorului la data decesului).
2.Casa, in conditiile in care era bun comun al sotilor, face parte din masa succesorala in cota de 1/2; cealalta jumatate ii apartine sotiei supravietuitoare.
3. Dreptul de a ataca testamentul il au doar mostenitorii rezervatari: descendentii defunctului (din casatorie, din afara casatoriei, adoptati), ascendentii privilegiati (parintii) si sotul supravietuitor.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
ContSters60093, utilizator
beneficiara e sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)
Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)