avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune materiale si daune interese
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune materiale si daune interese

Buna seara! poate sa-mi spuna cineva care este diferenta intre daunele materiale si daunele interese. din cate am inteles, daunele interese se datoreaza la raspunderea civila contractuala... deci sa inteleg ca daunele materiale se datoreaza la raspunderea civila delictuala? multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:46, 16 Mai 2012
daunele sunt materiale si morale ( ambele daune interese)si pot avea ca izvor un fapt ( delict etc) sau act ( contract ..poate)
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
ContSters251305, utilizator
Mili_ a scris:

daunele sunt materiale si morale ( ambele daune interese)si pot avea ca izvor un fapt ( delict etc) sau act ( contract ..poate)


deci daunele interese se impart in materiale si morale... poti sa-mi spui un articol de lege sau altceva despre acest criteriu de clasificare? eu stiam ca daunele interese se clasifica in compensatorii si moratorii...

- L E G E A 5 4 4 / 2 0 0 1 -
Art. 22. - (1) În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în
prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a
cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al
instituţiei publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut
la art. 7.
(2) Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să plătească daune morale şi/sau patrimoniale.
:offtopic:Interventie moderator pentru utilizator @ Borsec
Am rugamintea sa nu mai citati in intregime mesajul anterior cata vreme postati in continuare si va aflati pe aceeasi pagina ( pct. 2.6 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru actiune pe legea 544/2001 dumibog dumibog Art. 22 al Legii 544/2001, asa cum a fost el modifficat si actualizat in felul indicat mai jos de mine, prevede: \"Art. 22 (la data 29-mai-2006 :a se vedea ... (vezi toată discuția)
Un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din cpp? eusaisapte eusaisapte procuror refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP? Pot face plangere la instanta de constencios ... (vezi toată discuția)
Cerere 544 cu raspuns in bataie de joc Radu SAR Radu SAR Am trimis o cerere de informatii publice pe 544/2001 in care am cerut urmatoarele: Vă rugăm să ne comunicaţi situaţia cheltuielilor pentru servicii de ... (vezi toată discuția)