avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Student, doresc sa infintez firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Student, doresc sa infintez firma.

In primul rand bine v-am gasit.
In al doilea rand... doresc sa infiintez o firma ca si student in ultimul an la o facultate de informatica si calculatoare(poate este relevant in alegerea dintre PFA, II, SRL). In afara diplomei de bacalaureat nu am alte certificari sau specializari, iar experienta profesionala este sub 2 ani.

Domeniu de activitate va fi producerea(imprimarea) si comercializarea de cadouri personalizate gen: tricouri, cani, ceasuri, puzzleuri, farfurii, rame foto, plasic si multe altele atat fizic cat si online.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Ce statut pot alege? PFA, II, SRL?
2.Ce coduri caen trebuie sa aleg? am inteles ca pentru imprimarea textilelor codul este 1330 iar pentru comertul online 4791, dar exceptand textilele ce coduri mai am nevoie, pentru ceramica, platic, papetarie?
3.In afara de scutiri de taxe pentru infiintare, mai exista si altele pentru studenti?
4.Aproximativ, cam care ar fi cheltuielile lunare? vorbesc strict de contabil, taxe, impozite...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. O seara frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 00:22, 16 Mai 2012
Ceva informatii gasiti aici: [ link extern ]
De alte scutiri nu va puteti bucura din pacate. Daca nu aveti calificare in ceea ce doriti sa faceti va puteti infiinta doar SRL. Codurile CAEN sunt bune, adaugati insa si 7410 - Activitati de design specializat. Partea de contabilitate o discutati cu un contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca ... Creepycat Creepycat Buna ziua. Va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca aveți timp. Am de câțiva ani o firma înființată cu ajutorul unui cabinet de avocatura. ... (vezi toată discuția)
Copywriting, tricouri personalizate, reclama pe site Mihaiiil Mihaiiil Bună ziua, Am o nelămurire cu codurile caen pentru înființarea unui PFA pentru următoarele activități: - personalizare tricouri cu texte proprii și ... (vezi toată discuția)
Pfa > multiple coduri caen rbh007 rbh007 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a infiinta un PFA (impozitarea in sistem real) avand ca si cod caen principal 3213 (Fabricarea imitatiilor de bijuterii si ... (vezi toată discuția)