avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua,
daca a fost pronuntata o hotarare de incredintare a minorului unuia dintre parinti si celuilalt parinte dreptul de a intretine relatii personale cu acesta, inainte de introducerea Noului cod civil si implicit custodia comuna, intrebarea mea este cum poate proceda parintele care are drept de vizita, sa ceara custodia comuna?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 03:15, 26 Mai 2012
Puteti face cerere de chemare in judecata pentru a se stabili custodia comuna.
va multumesc mult de raspuns
Dupa parerea mea noua lege isi produce efectele juridice si nu va trebuie o hotarare judecatoreasca.
Singura problema pentru care va trebuie o hotarare judecatoreasca este aceea ca nu va recunoaste drepturile si din acest motiv este necesar sa pronunte instanta o hotarare.

Daca tot deschideti proces puteti cere si un program mai mare de vizitare.
va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa ia copilul definitiv din tara. ioanadenisa ioanadenisa Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa Noul Cod Civil in cazul unui copil minor unul din parinti poate sa-l ia si sa-i stabileasca domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Orele de vizita(dupa divort) anaida_cristina anaida_cristina Ce se intampla daca nu respect programul de vizita pt ca tatal sa isi vada copilul,stabilit de judecator in urma unui divort.Eu am obtinut custodia copilului ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)