avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil nascut in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil nascut in concubinaj

Buna ziua..
Sunt mama unui copil de 4 luni, si am o intrebare legata de situatuatia copilului nascut in timpul concubinajului. Copilul a fost recunoscut de catre tata si a fost trecut pe numele acestua, insa acum se pune problema despartirii, si as dori sa trec copilul pe numele meu. Intrebarea este daca se poate acest lucru, si ce presupune mai exact sa fac eu. Bineinteles ca in certificatul de nastere, copilul are numele de familie al tatalui, iar eu am un alt nume de familie... As dori sa poarte numele meu de familie. Care este procedura?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:04, 16 Mai 2012
Nu cred ca se poate sa schimbati numele copilului in aceste conditii. Doar daca tatal tagaduieste paternitatea.
Trebuie sa treceti printr-un proces in care sa va fie atribuita custodia copilului. Nu dvs. decideti daca acel copil va sta la dvs. sau la el. Copilul are 2 parinti care decid soarta sa. Deocamdata nicio instanta nu v-a atribuit custodia sa.
Puteti sa-i schimbati numele copilului pe cale administrativa, insa aveti nevoie de acordul tatalui si de motive temeinice. Procedura si actele necesare , le gasiti in link
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil livia456 livia456 Buna ziua, Situatia este in felul urmator. Nu suntem casatoriti dar avem un copil. Copilul poarta numele de familie al tatalui. De comun acord dorim ca numele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere Jessica2015 Jessica2015 Buna seara ! As avea o intrebare la care sper sa imi puteti raspunde.Peste cateva luni voi naste un copil,eu si tatal copilului nu suntem casatoriti iar ... (vezi toată discuția)