Buna ziua. As dori un raspuns la o problema a carei rezolvare nu o gasesc. Pe scurt in 2007 am solicitat si mi-a fost aprobat un credit de nevoi personale cu rambursare in 120 de rate lunare. Cu ocazia incheierii contractului de credit banca a incheiat si o polita de asigurare de viata pentru suma imprumutata, asigurare care a fost achitata din credit, pe numele coplatitorului, in cazul meu pe numele sotiei, fiindu-mi eliberata copia politei de asigurare. In acest an am solicitat bancii rambursarea anticipata integrala a creditului, cerere care mi-a fost aprobata, am achitat creditul iar cand am solicitat restituirea banilor pentru asigurare inspectorul de credit a spus ca banii pentru asigurare nu se restitue dar mai bine sa iau legatura cu lucratorii de asigurari, banca are si serviciu de asigurari. Aici am fost intampinat cu acelasi raspuns ca ce am platit, platit ramane.
De aici si intrebarea pot recupera parte din banii platiti pentru asigurare, tinand cont ca suma imprumutata a fost rambursata mai devreme cu 60 de luni iar la perioada asigurata una din clauze spune ca asigurarea inceteaza la data rambursarii integrale a creitului, inclusiv la rambursarea anticipata.
Intreb daca mai pot recupera o parte din banii platiti deoarece cunosc cazuri identice cu al meu in care alte banci au platit o parte din banii primiti pentru aceste asigurari de viata.
Multumesc anticipat.