avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani de asigurare de viata la rambursarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani de asigurare de viata la rambursarea anticipata integrala a creditului

Buna ziua. As dori un raspuns la o problema a carei rezolvare nu o gasesc. Pe scurt in 2007 am solicitat si mi-a fost aprobat un credit de nevoi personale cu rambursare in 120 de rate lunare. Cu ocazia incheierii contractului de credit banca a incheiat si o polita de asigurare de viata pentru suma imprumutata, asigurare care a fost achitata din credit, pe numele coplatitorului, in cazul meu pe numele sotiei, fiindu-mi eliberata copia politei de asigurare. In acest an am solicitat bancii rambursarea anticipata integrala a creditului, cerere care mi-a fost aprobata, am achitat creditul iar cand am solicitat restituirea banilor pentru asigurare inspectorul de credit a spus ca banii pentru asigurare nu se restitue dar mai bine sa iau legatura cu lucratorii de asigurari, banca are si serviciu de asigurari. Aici am fost intampinat cu acelasi raspuns ca ce am platit, platit ramane.
De aici si intrebarea pot recupera parte din banii platiti pentru asigurare, tinand cont ca suma imprumutata a fost rambursata mai devreme cu 60 de luni iar la perioada asigurata una din clauze spune ca asigurarea inceteaza la data rambursarii integrale a creitului, inclusiv la rambursarea anticipata.
Intreb daca mai pot recupera o parte din banii platiti deoarece cunosc cazuri identice cu al meu in care alte banci au platit o parte din banii primiti pentru aceste asigurari de viata.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 23:09, 18 Mai 2012
Da...
Multumesc frumos pentru... "raspunsuri"!
Se poate inchide, am rezolvat.
Multumesc pentru gazduire.
Stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)