avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce sa fac in cazul unui vecin care m-a reclamat ca nu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce sa fac in cazul unui vecin care m-a reclamat ca nu am mutatie?

Eu si prietenul meu stam la mine de 3 ani. Eu figurez cu domiciliul aici, el nu.
Problema a aparut cand prietenul meu si cu mine am fost martori la un act de vandalism a usii unui vecin de catre alt vecin mai invarsta. Prietenul meu s-a pus martor iar acest vecin ca sa se razbune a facut reclamatie la politie cum ca prietenul meu nu figureaza cu domiciliul aici. De la politie i-a dat o luna sa isi faca mutatie pe adresa asta. Ideea e ca nu sunt proprietar, tata e. Si tata nu e acasa. Vine abia in august. Cum pot face sa impac si capra si varza? Se poate si fara mutatie? Totusi nu ar vrea prietenul meu sa plateasca amenda. Cum o sa constate politia ca prietenul meu locuieste la mine ? Si pe deasupra el (un mosneag la 70 ani, singur, divortat) tine minore care merg la liceu in gazda fara contract, fara mutatie. Si se ia de mine. Pot sa fac ceva? Se poate face ca si cum prietenul meu ar sta cu chirie la mine? Sau nu stiu fara mutatie?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
dragalasha_mititika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:36, 16 Mai 2012
E greu de demonstrat ca prietenul tau locuieste la tine. Si nu stiu cine ar sta sa vada daca este sau nu asa din moment ce fapta reprezinta o contraventie minora ce se sanctioneaza cu amenda de la 40 la 80 lei (daca nu ma insel). Tu o sa sustii ca el vine doar in vizita la tine si nu locuieste efectiv acolo.
Cat despre vecinul tau poti sa mergi la Administratia Finantelor Publice sa ii faci reclamatie cum ca tine in gazda fara a avea contract incheiat (deci nu plateste impozit la stat pentru venitul obtinut).
Poti sa te interesezi la Asociatie sa vezi cate persoane sunt trecute in intretinere si sa ii faci si acolo reclamatie in caz ca are trecute mai putine.
Amenda ar fi 160 si politia spune ca prin faptul ca a facut reclamatie se face si martor la treaba asta, dar ar fi cuvantul meu importiva lui. Bine ar mai fi si vecinii dar nu CRED ca cineva s-ar baga in treaba asta.
Fara acordul tatalui nu este posibil sa isi faca viza de resedinta.
Exista posibilitatea ca tata sa faca o procura speciala la consulat / ambasada prin care isi da consimtamantul ca prietenul dvs. sa locuiasca pe o perioada determinata (maxim 1 an) in imobilul dumnealui, insa este cam costisitoare.

Pe baza declaratiei vecinilor si a verificarilor succesive se poate constata ca locuieste mai mult de 15 zile pe luna la dvs. (in acest caz este obligat sa isi faca viza de resedinta); amenda este intre 40 si 80 de lei.
Nu este buna varianta cu chiria, este chiar mai rea decat aceea cu locuitul fara pretentii materiale: ar insemna ca realizati venituri care nu sunt declarate la Fisc si intrati in alte belele :)

Chiar daca se fac verificari, pana primiti amenda mai dureaza si pana in august nu mai este mult, asteptati sa vina tata si rezolvati atunci problema. Chiar si doua amenzi nu inseamna un capat de tara, tostusi. Explicati situatia politistilor fara sa mintiti si promiteti ca imediat ce va veni tatal dvs. prietenul isi va face viza de resedinta.
Si reclamatia aceea la Administratia Finantelor Publice ce ar trebui sa contina? Poate afla persoana ca eu am facut reclamatia?
In momentul in care faceti o reclamatie trebuie sa va asumati si raspunderea. Dvs. sunteti in masura sa apreciati daca sunteti pregatita sa incepeti un razboi psihologic cu vecinul.

Reclamatia trebuie sa contina numele si domiciliul celui care comite ilegalitatea si descrierea acesteia. Puteti alege sa nu o semnati, la ''foamea'' de bani a bugetului de stat este posibil sa fie luata in considerare chiar si asa, anonima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi suparatu suparatu Salut, Am tot citit postari despre vecini galagiosi si ce poti face (sau ce nu poti face) insa nu am gasit raspuns la intrebarea mea. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Persoana care locuieste fara viza de flotant si cu contract de inchiriere neinregistrat victorp victorp buna ziua Ce risca o persoana care locuieste fara viza si cu contract neinregistrat la administratia financiara . (vezi toată discuția)
Pot face scoala de soferi in alt oras fara mutatie? razvan217 razvan217 Buna ziua, Vreau sa ma apuc de scoala de soferi si sunt curios daca o pot face fara mutatie sau ce ar trebui sa fac,, unde sa ma duc mai exact. Mentionez ... (vezi toată discuția)