avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Construire casa pe teren atribuit in baza legii 15/2003
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Construire casa pe teren atribuit in baza legii 15/2003

Buna ziua.
Numele meu este Elena si impreuna cu sora mea am primit, in baza legii 15/2003, cate un teren de 250 mp. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca impreuna putem construi o singura casa pe ambele terenuri, deoarece nu am gasit nici un act legislativ care sa precizeze daca se poate face acest lucru sau nu.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:39, 19 Mai 2012
Nu puteti construi pe terenul altcuiva.
Nu se poate nici daca avem terenurile una langa alta si ne dam acordul in scris asupra construiri unei singure case???
nu puteti chiar daca va dati acordul in scris, deoarece cele doua terenuri au proprietari diferiti, numere cadastrale diferite. nu puteti inscrie o constructie in doua carti funciare si nici cate o jumatate de constructie ce corespunde fiecarei parcele in parte.
Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, aşa cum spune titlul constituie o facilitate în sensul acordării unor terenuri în folosinţă gratuită tinerilor pentru construirea unor locuinţe proprietate personală.Dacă nu se obţine autorizaţie de construire pentru fiecare lot aşa cum a fost el atribuit puteţi pierde această facilitate.
ba da , puteti !
se numeste casa cu calcan comun , adica pe granita dintre terenuri se construieste un zid ( se presupune a fi cel mai inalt zid = coama casei ) , acesta va fi un zid comun celor 2 casse ,iar fiecare dintre surori in functie de posib mat vor construi exact cat ii tine plapuma ( adica 1,2- 5 cam !
normal ca va trbuii sa contactati un constructor cu care ve ti discuta pretul materialelor si a manoperei , un arhitect care sa va faca un proiect autorizat in care se vor lua avizele cerute in Cetrificatul de Urbanism si n Autoriz de Constr., expertiza daca este cazul , este logic ca trebuiesc parcursi toti pasii !
iar ca sa raspund exact la intrebarea dvs, rasp este acesta ; partea de casa/ constructie care se va afla in terenul dvs v-a fi a dvs ,in acte cat si fizic iar partea de casa / constructie care v-a fi pe terenul surori dvs ,va fi proprietatea dansei , CHIAR DACA CASELE AU UN PERETE COMUN (CALCAN ) . In principiu va arata ca o singura casa , numai ca peretele comun va va ajuta sa economisiti ceva banii , fiind facut impreuna , totodata si spatiu , deoarece va ramane mai mult spatiu liber !
pasul 1 - contactati un arh , va va lamuri imediat ....

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Care e înălţimea permisă legal pentru refacerea unui zid între 2 curţi? Rişu Rişu VECINUL DE CASĂ, LA SAT,ŞI-A DEMOLAT ZIDUL DESPĂRŢITOR DINTRE CURŢILE NOASTRE,SITUAT PE LINIA DE HOTAR ŞI ÎMI CERE ACORDUL PTR. ACEST LUCRU. îL VOI ... (vezi toată discuția)
Distanta intre 2 cladiri ramivam84 ramivam84 am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 8 m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu imi da autorizatia de constructie tiberiupi@yahoo.com tiberiupi@yahoo.com Buna ziua. Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)