nu puteti chiar daca va dati acordul in scris, deoarece cele doua terenuri au proprietari diferiti, numere cadastrale diferite. nu puteti inscrie o constructie in doua carti funciare si nici cate o jumatate de constructie ce corespunde fiecarei parcele in parte.
Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, aşa cum spune titlul constituie o facilitate în sensul acordării unor terenuri în folosinţă gratuită tinerilor pentru construirea unor locuinţe proprietate personală.Dacă nu se obţine autorizaţie de construire pentru fiecare lot aşa cum a fost el atribuit puteţi pierde această facilitate.
ba da , puteti !
se numeste casa cu calcan comun , adica pe granita dintre terenuri se construieste un zid ( se presupune a fi cel mai inalt zid = coama casei ) , acesta va fi un zid comun celor 2 casse ,iar fiecare dintre surori in functie de posib mat vor construi exact cat ii tine plapuma ( adica 1,2- 5 cam !
normal ca va trbuii sa contactati un constructor cu care ve ti discuta pretul materialelor si a manoperei , un arhitect care sa va faca un proiect autorizat in care se vor lua avizele cerute in Cetrificatul de Urbanism si n Autoriz de Constr., expertiza daca este cazul , este logic ca trebuiesc parcursi toti pasii !
iar ca sa raspund exact la intrebarea dvs, rasp este acesta ; partea de casa/ constructie care se va afla in terenul dvs v-a fi a dvs ,in acte cat si fizic iar partea de casa / constructie care v-a fi pe terenul surori dvs ,va fi proprietatea dansei , CHIAR DACA CASELE AU UN PERETE COMUN (CALCAN ) . In principiu va arata ca o singura casa , numai ca peretele comun va va ajuta sa economisiti ceva banii , fiind facut impreuna , totodata si spatiu , deoarece va ramane mai mult spatiu liber !
pasul 1 - contactati un arh , va va lamuri imediat ....