Buna ziua,
In urma cu cateva zile am achizionat un apartament in Sectorul 6 Bucuresti, apartament pentru care asa cum scrie in contractul de vanzare-cumparare am devenit proprietar.
Mentionez ca exista o clauza in contract, conform careia predarea apartamentului se va face pana la data de 1 iulie a.c.
Problema a aparut,cand ieri am constat pierderea cartii de identitate(cu domiciliul vechi),si m-am prezentat la sectia de politie,cu contractul de proprietate proaspat semnat in vederea eliberarii unei noi C.I, de data aceasta pe adresa aparamentului achizionat.
Din cauza clauzei de eliberare "pana la 1 iulie" mi-a fost refuzata eliberarea cartii de identitate si a fost solicitata prezenta fostilor proprietari pentru a ma lua in spatiu sau pentru a declara ca sunt de acord ca eu sa imi fac C.I. la acea adresa inaintea predarii apartamentului.
Recunosc, ca apartamentul inca nu mi-a fost predat, si deci in acest moment nu domiciliez la acea adresa, dar totusi,conform actelor, propiretatea este a mea, iar fostii proprietari cu care am agreat acea clauza de predare nici macar nu locuiesc acolo,ci in Braila, in acest moment in apartament,pana la 1 iulie locuind doar niste cunostinte ale lor,fapt ce face imposibil prezenta lor la sectie. De asemenea, domiciliul meu in acte,pana la aceasta data fusese in mun. Bacau.
Exista un cadru legal care sa ma ajute sa obtin C.I. la acest apartament?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Ares-3 , moderator
13:07, 18 Mai 2012