avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... refuz eliberare C.I.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

refuz eliberare C.I.

Buna ziua,
In urma cu cateva zile am achizionat un apartament in Sectorul 6 Bucuresti, apartament pentru care asa cum scrie in contractul de vanzare-cumparare am devenit proprietar.
Mentionez ca exista o clauza in contract, conform careia predarea apartamentului se va face pana la data de 1 iulie a.c.
Problema a aparut,cand ieri am constat pierderea cartii de identitate(cu domiciliul vechi),si m-am prezentat la sectia de politie,cu contractul de proprietate proaspat semnat in vederea eliberarii unei noi C.I, de data aceasta pe adresa aparamentului achizionat.
Din cauza clauzei de eliberare "pana la 1 iulie" mi-a fost refuzata eliberarea cartii de identitate si a fost solicitata prezenta fostilor proprietari pentru a ma lua in spatiu sau pentru a declara ca sunt de acord ca eu sa imi fac C.I. la acea adresa inaintea predarii apartamentului.
Recunosc, ca apartamentul inca nu mi-a fost predat, si deci in acest moment nu domiciliez la acea adresa, dar totusi,conform actelor, propiretatea este a mea, iar fostii proprietari cu care am agreat acea clauza de predare nici macar nu locuiesc acolo,ci in Braila, in acest moment in apartament,pana la 1 iulie locuind doar niste cunostinte ale lor,fapt ce face imposibil prezenta lor la sectie. De asemenea, domiciliul meu in acte,pana la aceasta data fusese in mun. Bacau.
Exista un cadru legal care sa ma ajute sa obtin C.I. la acest apartament?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:07, 18 Mai 2012
am fost la alta sectie de politie si a fost ok :)
Poate prima data nu ati fost la sectia de care apartineti...?
Tot nu ne-ati spus exact ce scrie in acea clauza - dupa cum ati scris prima data, nu era posibil pana in iulie sa va faceti carte de identitate cu domiciliul la acea adresa.
:) sunt 3-4 birouri de evidenta populatiei in S6. deci am fost un trebuia si prima,dar si a doua oara.
contractul spune asa:
"intrarea in posesia proprietatii se face neconditionat la data semnarii contractului"
"predarea imobilului se va face pana la data de 1 iulie"
Inseamna ca cine a citit prima data contractul se...grabea (ceva de genul: :yawn: ).

Noi am banuit ca aveti o clauza de intrare in posesie cu 1 iulie si dvs. nu ati inteles-o, scuze.
Bine ca de data asta ati nimerit pe cineva care isi bause deja cafeaua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)
Legislatie carte identitate eugen82 eugen82 Va rog daca stie cineva care este legislatia ce reglementeaza evidenta populatiei - emiterea cartilor de identitate cu referire la cazul pe care vi-l prezint ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru preschimbare c.i. zburaet zburaet Buna seara. Mentionez ca lucrez in Bucuresti si imi este incomod sa merg pana in provincie de unde sant de loc. Care ar fi posibilitatea legala de a schimba ... (vezi toată discuția)