avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna tuturor, o buna prietena de amea a crazut ca la prins pe dumnezeu de picior, adica sia gasit jumatatea, dar sa demonstrat ca nu e asa,pritena mea acum este insarcinata in 7 luni, tin sa mentionez ca el mai are un copil dintr-o relatie anterioara, si lasat in voia sorti intrebarea mea e , cum trebuie sa procedeze ca el sa nu aiba niciun drept asupra copilului?nu doreste nici pensie alimentara nici ajutor financiar din partea familiei lui absolut nik, doreste sa si creasca linistita copilul,va exista vre-o repercursiune pe viitor, ar putea tatal copilului sa aiba vreun drept asupra lui atata timp cat mama nusi direste , scuze greseli dar nu sunt romanca. multumesc anticipat
Tatal poate face o recunoastere voluntara a paternitatii. Acest lucru ii confera drepturi parintesti. Tatal poate cere in instanta sa ii fie recunoscute drepturile si exercitiul acestora.
Dar poate ca tatal nu va face nimic in acest sens , iar prietena dvs. va putea sta linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram casatorita. ... Neculai Denisa Neculai Denisa Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram casatorita. In timpul sarcinii el a plecat si la nastere nu si-a recunoscut copilul,acesta fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere fals deea809 deea809 Buna seara,O prietena a nascut in urma cu aproape 2 luni un copil care la indemnul parintilor a vrut sa.l paraseasca deoarece tatal nu vrea sa se implice deloc ... (vezi toată discuția)
Custodie ronin08 ronin08 am un copil dintr-o relatie cu un barbat casatorit, iar pt faptul ca l-am dat in judecata si am cerut drepturile copilului ma ameninta ca imi ia copilul! poate ... (vezi toată discuția)