avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SUCURSALA se poate inregistra ca platitor de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SUCURSALA se poate inregistra ca platitor de TVA?

Buna ziua,

Am o nelamurire:
Functionam ca firma de productie mobila din 2006;anul acesta am deschis o sucursala care are ca obiect de activitate :"Activitati in ferme mixte"(cultura cerealelor combinata cu cresterea pasarilor),aceasta in vederea accesarii unor fonduri europene.Dupa operatiunile de la ORC,in momentul cand am ridicat C.U.I-ul nou pentru sucursala(care contine si J separat),am dus la Finantele de care apartinem declaratia 098=cerere de inregistrare in scopuri de TVA pentru sucursala.Toate bune pana aici,numai ca astazi abia ni se spune ca Sucursalele nu au voie sa aiba cod valid de TVA separat -cel folosit pentru aceste scopuri fiind cel de la firma mama.
Acum:

Dosarul pentru fonduri a fost depus cu C.U.I.-ul de la sucursala.
Pentru cererile de oferta in vederea achizitiilor de masini/utilaje s-a transmis C.U.I.ul de la sucursala.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut acum,daca nu cumva se vor incurca lucrurile in sensul ca:

1.Ma tem ca proiectul fiind pe sucursala ,utilajele trebuie achizitionate tot pe sucursala(si aici santem neplatitor de TVA -C.U.I.ul predat in dosarul de fonduri fiind cel al sucursalei).In acest caz va trebui sa platim si TVA la valoarea utilajelor?(acestea vor fi aduse din Germania)Sau putem trimite codul valid de TVA de la Firma mama pentru a achizitiona utilajele ,acestea urmand a fi folosite pe sucursala?
2. Daca acest lucru este posibil,ma tem ca pe masura ce vom fi verificati in cursul implementarii proiectului,observandu-se facturile pe firma mama in conditiile in care proiectul si toate datele de la dosar fiind ale sucursalei vom fi obligati sa dam banii inapoi ?

Mentionez ca pana azi, toate organele de unde am cerut informatii cu privire la acest aspect-TVA(ORC,Finante) nu au stiut ca sucursalele nu au voie sa aiba cod valid de TVA ,altul decat firma mama,zilele trecute ,chiar dansii mi-au dat formularul 098 in vederea completarii.

Imi cer iertare daca ma repet si poate ca nu sunt succinta ,dar credeti-ma imi vajaie capul de toata nebunia asta si ce este mai rau am impresia ca cei de la Finante nu sunt siguri de nimic,or noi nu mai avem timp sa fim nesiguri.

Cine ma poate lamuri? ce ar trebui sa facem?

Multumesc pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: mobilatrend , utilizator 09:42, 18 Mai 2012
Nu prea cred având in verde ca este un subsidiaR al firmei si pe de alta parte nu aveți personalitate juridică .
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative sucursala DANUTTA_0809 DANUTTA_0809 Lucrez la o firma din Romania care are o sucursala in Germania. Firma romaneasca are cod de TVa, iar sucursala lucreaza sub acelasi cod de TVa, facturand fara ... (vezi toată discuția)
Sucursala a unei firme din italia lilisor1979 lilisor1979 Buna ziua. O firma din Italia trimite catre sucursala sa din Romania doua utilaje. Firma mama factureaza catre sucursala utilajele si transportul aferent. Am ... (vezi toată discuția)
Organ competent inregistrare platitor tva hillfingerr hillfingerr buna ziua, care-i procedura daca vreau ca SRL-ul meu sa fie platitor de TVA? am auzit ca ar trebui realizat un dosar si depus in alta parte nu la ORC, e ... (vezi toată discuția)