avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA OBLIGATII DECLARATIVE SUCURSALA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

OBLIGATII DECLARATIVE SUCURSALA

Lucrez la o firma din Romania care are o sucursala in Germania. Firma romaneasca are cod de TVa, iar sucursala lucreaza sub acelasi cod de TVa, facturand fara TVa partenerilor germani. Contabilitatea sucursalei este in Germania tinuta de o casa de consultanta de acolo.
am obligatia depunerii declaratiei 390 pt serviciile prestate de sucursala in Germania??

va rog dati-mi un raspuns. am control de la finante si nu stiu ce argumente sa aduc.

multumesc!!!!

Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
DANUTTA_0809, utilizator
Cel mai recent răspuns: DANUTTA_0809 , utilizator 16:40, 11 Mai 2010
din moment ce facturati fara tva, automat trebuie declarat in 390.

cu toate ca mai corect mi se pare ca sucursala sa se inregistreze in scopuri tva in germania si sa factureze cu mswt. german.
factureaza sucursala, nu societatea mama.

pentru sucursale este optionala TVA in germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Facturare tva de catre sucursala ContSters20980 ContSters20980 Salut, Am o problema referitoare la o sucursala. Inteleg ca din 2003 sucursalele nu se mai inregistreaza separat ca platitori de TVA, dar in aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Tva servicii natalia2010 natalia2010 Buna ziua. Ma confrunt co o situatie in legatura cu TVA-ul serviciilor si va rog sa ma ajutati. Intrebarea1. O societate din Romania (platitor de TVA) ... (vezi toată discuția)