avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sucursala a unei firme din Italia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sucursala a unei firme din Italia

Buna ziua.
O firma din Italia trimite catre sucursala sa din Romania doua utilaje. Firma mama factureaza catre sucursala utilajele si transportul aferent.
Am doua intrebari:
1. Utilajele le inregistrez pe contul 2131 si incep sa le amortizez? Sau cum fac inregistrarea? Stiu ca sucursalele nu au patrimoniu propriu si de aceea am indoieli ca inregistrarea pe 2131 ar fi corecta.
2. Factura primita de la firma mama se inregistreaza in declaratia 390?

Va multumesc si sper ca cineva sa aiba raspuns si pentru intrebarile mele.
Cel mai recent răspuns: lilisor1979 , utilizator 10:51, 26 Iunie 2014
Cu ce titlu a "trimis" utilajele firma Italia sucursalei sale din Romania ??
Firma a contractat mai multe lucrari in Romania. Societatea mama a trimis o statie de beton, un cantar si accesorii pentru statia de beton pentru desfasurarea activitatii de aici. Factura este emisa de societatea mama catre sucursala. Factura are numar, data, greutatea neta si bruta, paking list si scrie codul operatorului intracomunitar (care este valid). Pe factura se mentioneaza "operatiune intre operatori intracomunitari" si "estimare de pret in scop statistic pentru vama".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative sucursala DANUTTA_0809 DANUTTA_0809 Lucrez la o firma din Romania care are o sucursala in Germania. Firma romaneasca are cod de TVa, iar sucursala lucreaza sub acelasi cod de TVa, facturand fara ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 rodicel rodicel Help! Va rog sa ma ajutati cu parerile dvs avizate ( poate s-a confruntat cineva cu aceasta) in urmatoarea situatie: - in 2005 firma la care lucrez ( ... (vezi toată discuția)
Regim fiscal in romania a sucursalei unei persoane juridice in alt stat ue vinczemari vinczemari Sucursala înregistrată în România cu Certificat de înmatriculare la ORC, cu cod fiscal cu RO, entitate înregistrată în ROI cu cod fiscal din Romania, ... (vezi toată discuția)