avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva vecinului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva vecinului

am urmatoare situatie : eu stau la curte intr-un imobil (doar parter) si vecina mea are un P+2E si la nici 2 metri de curtea mea si-a facut 2 balcoane ( problema e ca constructia este de peste 8 ani eu nu am fost de acord dar nestiind legea cand am fost sa o reclam mi s-a spus ca sa prescris termenul si primaria nu mai poate solicita autorizatia de constructie ) , de aprox 4 ani sta aproape zilnic pe balcon si priveste in curtea mea , in intimitatea mea , comentand orice fac . de un anumit timp nu numai ca comenteaza dar a inceput sa vorbeasca si vulgar , si si-a adus o nepoata de vreo 15 ani si impreuna arunca cu tot felul de mizeri in curtea mea iar daca ii atrag atenti vorbeste vulgar spunand ca face ce vrea ca este in curtea ei . Azi impreuna cu nepoata ei au inceput sa arunce cu sticle de sticla in curtea mea ( mentionez ca in curte sunt si minori si putea sa loveasca pe vreunul ) cand am iesit sa ii atrag atentia si i-am spun NESIMTITA , atunci a inceput sa vb foarte vulgar sa ma ameninte ca arunca cu sticlele in geam si-mi sparge geamul etc ... imediat eu am chemat politia cum a vazut ca vine masina de politie a inchis balconul si toate geamurile si a intrat in casa . i-am povestit toata chestia echipajului si a vrut sa se duca sa vb cu ea , aceasta nu a raspuns deloc si ei mi-au zis ca nu am mandat si n-au cum sa intre in curtea ei , iar la sfarsit imi zic ca ei ce sa noteze in proces verbal ca stiu doar varianta mea pe a ei nu o stiu , iar un politist mai sictirit imi zice ca sa ma duc la sectie sa depun plangere dar pentru ce pentruca arunca cu gunoaie si cu sticle „sa o dau in judecata „ . Intrebarea mea este impotriva acestei femei nu pot depune o plangere penala pentru felul in care vorbeste (foarte vulgar ) , pentru faptul ca sta pe balcon si se uita in curtea mea incalcandu-mi dreptul la intimitate si in afara de asta comenteaza orice si nu in ultimul rand arunca cu sticle de sticla in curtea mea putand sa raneasca pe cineva ? puteti sa imi spuneti care sunt articolele din CP sau care legi sactioneaza astfel de fapte sa inserez in plangerea mea la politie ca sa nu ma intrepe si aia pai pentru ce fapta penala .... va mutumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:00, 16 Mai 2012
Nu exista prevedere in codul penal care sa sanctioneze comportamentul si atitudinea precizata de dvs
In situatia in care apreciati ca atitudinea verbala a vecinilor se incadreaza ca si amenintare,
daca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati plangere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa o relatie in care am fost santajata sunt jignita pe internet alina3345 alina3345 Buna seara. Am nevoie urgent de un sfat.in urma cu doi ani am avut o relatie cu un barbat de profesie taximetrist. Relatia a durat un an jumate n am locuit ... (vezi toată discuția)
Hartuire sau nu ? maria2424 maria2424 Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un sfat . Fosta cumnata imi trimite mesaje cu tenta de amenintare , in ideea de a ma ... (vezi toată discuția)
Distrugere danielalex danielalex Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare.Problema este in felul urmator: Locuiesc la etajul doi pe colt,perpendicular cu blocul meu ,este ... (vezi toată discuția)