Bunicul meu a decedat in mai 2008. La data respectiva era pensionar, beneficiind de pensie la limita de varsta si de pensie CAP, bunica mea fiind la randul ei pensionara si avand o pensie CAP de cca 350 lei. La momentul depunerii dosarului pentru obtinerea pensiei de urmas i s-a spus ca poate beneficia de jumatate din pensia bunicului meu si ca trebuie sa renunte la propria pensie, ceea ce a si facut.
De ce nu a fost posibil sa ramana in continuare cu pensia ei si sa aiba dreptul si la o parte din pensia sotului?
Va rog sa-mi spuneti daca a fost corect si daca a luat cea mai buna decizie, daca se mai poate face ceva, daca intre timp s-a modificat legea in cazul pensiei de urmas pentru sotia supravietuitoare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
buna ziua
lucrez cu persoanele varstnice si am vazut tot felul de venituri
ex pensie proprie si pensie pentru sotul supravetuitor in cuantum fix de 113 lei/ luna
intrebare mama mea are pensie de CAP DE 520LEI POATE BENEFICIA DE CEA IN CUANTUM FIX DE 113 LEI acordata CONFORM LEGII 578/20004
Pensie urmas 2014
rev3enge
buna seara,
am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)