avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire economii in cazul divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire economii in cazul divortului

Buna ziua.

Ar putea urma o actiune de divort si un eventual partaj. Am cautat sa inteleg care este situatia economiilor, nu m-am lamurit pe deplin. Sa va prezint cum stau lucrurile in cazul meu: inainte de casatorie am avut intr-un cont o suma de x euro si y lei (bani ce ar trebui considerati bun propriu), la nici o luna dupa casatorie in contul in lei au mai fost adaugati z lei proveniti dintr-o diferenta de salarii din lunile dinaintea casatorie (o parte din salariu mi se plateste o data la 6 luni). La aceste conturi mentionez ca nu am umblat, doar s-a facut reinnoirea prin capitalizare (sint depozite la termen).
As dori sa stiu ce drepturi are sotia asupra lor.

Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , Avocat 23:22, 16 Decembrie 2008
Sumele din acele conturi reporezinta bunuri proprii ca si dobinzile care fiind fructe civile obtinute in baza unor bunuri propriii sut tot bunuri proprii. Decicasatoria nu le transforma in vbunuri comune.
inclusiv suma depusa la citeva saptamini dupa casatorie ? cum am spus mai sus suma reprezinta diferenta de salariu din cele 6 luni dinaintea casatoriei?
in opinia mea tot bun propriu
trebuie dovedit ca sumele de bani depuse dupa incheierea casatoriei provin din salarii neincasate anterior casatoriei. Cum doar momentul incasarii difera , acestea sunt tot bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu ... Diana.23 Diana.23 Buna ziua! Am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu un avans destul de mare + credit). Ulterior ne-am casatorit. Acum la 3 ani de la casatorie am ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei- partaj george_lmg george_lmg Am cumparat un magazin in 1999 si l-am inchiriat in 2006. In 2007 m-am casatorit si in 2011 am divortat. Chiria pe magazin a fost bun propriu sau bun ... (vezi toată discuția)
Partaj cont bancar Alex888 Alex888 Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de ... (vezi toată discuția)