avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

Buna ziua,

As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate
Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ 21 bonuri de masa/ luna), de acestea beneficiind si eu. In week-end, lucrez part time la o firma care, de asemenea acorda bonuri de masa colegelor mele care lucreaza si ele in regim part time - weekend (20 ore/sapt).
Pentru ca eu primesc bonuri de masa de la prima firma, nu beneficiez de acest avantaj si de la cea de a doua firma.
Este corect asa?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 6 Mai 2013
Veti primi 23 de bonuri de masa, iar celelalte doua zile lucrate in plus sunt considerate ore suplimentare pentru care :
- se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. sau

- i n cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
Hristos a inviat!
ma puteti lamuri va rog, daca un angajator (patron de farmacie) poate sista acordarea bonurilor de masa chiar daca acestea sunt prevazute in contractul individual de munca (al angajatului asistent de farmacie) si firma a inregistrat profit in luna respectiva?
va multumesc.
Nu poate decide unilateral modificarea c.i.m. ... trebuie modificat c.i.m. astfel incat sa nu mai prevada acordarea de tichete de masa ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa monica2008 monica2008 va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor. (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Alin thoth Alin thoth Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)