avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen prescriere fapta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen prescriere fapta penala

care este termenul de prescriere si stergere din cazier a unei condamnari de 8luni ci suspendare pentru abatere de la normele rutiere
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:24, 17 Mai 2012
Codul penal:
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Termenul de incercare este compus din pedeapsa (8 luni) + 2 ani, deci veti fi reabilitat dupa 2 ani si 8 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
ma intereseaza in mod special dupa ce perioada se sterge fapta din cazierul judiciar
multumesc
pai de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva incepe sa curga termenul de incercare . dupa ce treece termenul de incercare intervine reabilitarea de drept adica nu mai aveti cazier.
daca totusi dupa acel termen de incercare va mai apare condamnarea in cazier , mergeti la instanta si depuneti un memoriu sa se constate faptul ca a intervenit reabilitarea si sa se faca cuvenitele mentiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art 81.c.pen.-cazier quest00 quest00 Buna seara, Daca am fost condamnat definitiv si irevocabil la 10 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 10 luni perioada incercare in data de 20.10.2012, ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendarea cond. a executarii ped.- reabilitare adrian_gabriel88 adrian_gabriel88 Salutare!!! Am si eu o intrebare... In 2013 am primit o condamnare cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare...as vrea sa stiu cand pot sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)