avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendarea cond. a executarii ped.- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendarea cond. a executarii ped.- reabilitare

Salutare!!!
Am si eu o intrebare... In 2013 am primit o condamnare cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare...as vrea sa stiu cand pot sa fac cerere de reabilitare sau cand mi se sterge cazierul???
Multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: adrian_gabriel88 , utilizator 16:49, 28 Martie 2014
Art. 86

Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Termenul de reabilitare curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. Deci, veti fi reabilitat in 2017.
Multumesc frumos!!!
O zi buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art 81.c.pen.-cazier quest00 quest00 Buna seara, Daca am fost condamnat definitiv si irevocabil la 10 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 10 luni perioada incercare in data de 20.10.2012, ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere fapta penala costelus1976 costelus1976 care este termenul de prescriere si stergere din cazier a unei condamnari de 8luni ci suspendare pentru abatere de la normele rutiere (vezi toată discuția)
Cand ma pot reabilita in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Eduard87 Eduard87 Buna ziua am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru furt calificat la data de 30 05 2012 cand pot face reabilitarea pentru stergerea cazierului multumesc (vezi toată discuția)