avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este suficient sa solicit o singura data judecarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este suficient sa solicit o singura data judecarea cauzei in lipsa?

Este suficient sa cer explicit judecarea in lipsa (art. 242 alin 2) C.pr.civ., in cererea principala, la recurs, etc. ori dupa fiecare schimbare a instantei de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:09, 21 Mai 2012
buna ziua
solicitarea trebuie reiterata in fata fiecarei instante ,
Este suficient sa precizati in cererea de recurs.
Nu trebuie facuta o cerere separata.
Chiar daca se schimba judecatorii din completul de judecata acestia vor vedea ca ati solicitat judecarea in lipsa.
Basil a scris:
Este suficient sa cer explicit judecarea in lipsa (art. 242 alin 2) C.pr.civ., in cererea principala, la recurs, etc. (...) ?

Este suficient exact asa cum ati precizat mai sus, respectiv in fata instantei de fond si apoi in fata instantei de recurs. Sau, prin cererea de chemare in judecata si prin motivele de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecata in lipsa partii mele justice123 justice123 Doresc sa stiu daca pot face cerere ca procesul sa poata lua loc in lipsa partii mele (reclamant). si daca pot solicita instantei sa inmaneze copie dupa ... (vezi toată discuția)