avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa stiu cum sa fac recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa stiu cum sa fac recurs

Buna ziua.
As vrea sa stiu cum sa fac recurs.
In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, nedeplasabila. Nu am crezut ca mai trebuie sa cer iarasi judecarea in lipsa si acum trebuie sa fac recurs si nu stiu cum.
Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul art.411 alin.1 pct.2 C.pr.civ. suspendă judecata cauzei pentru lipsa părţilor. Cu drept de recurs pe durata suspendării.
Document: Încheiere - Suspendare 27.09.2018
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu faceti recurs,solicitati repunerea cauzei pe rol si precizati faptul ca ati solicitat judecarea in lipsa sau eventual solicitati din nou prin cererea de repunere pe rol.
Va multumesc, am inteles ce trebuie sa fac dar nu stiu cum sa formulez cererea. Va rog dati-mi o idee.
Dati search pe net cerere repunere pe rol si o sa gasiti model
Buna ziua,

Daca ati cerut judecarea cauzei in lipsa, si instanta a dispus in mod gresit suspendarea, se formuleaza recurs.

Daca nu s-a solicitat judecarea cauzei in lipsa, si instanta in mod corect a dispus suspendarea cauzei pe acest motiv, se formuleaza cerere de repunere pe rol.

O zi buna,
Jasmine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
Suspendare cu recurs pe toata perioada Bbosap Bbosap Buna ziua. Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat \"solicit judecarea cauzei in lipsa ...\", prima instanta a venit cu solutia \"In ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)