Buna ziua,
Lucrez in Cipru din luna septembrie,angajatorul mi a oprit "depozit" 600 euro din salariu la inceput,am acceptat deoarece nu am avut alta posibilitate,numai ca acum imi opreste in fiecare luna bani pentru asigurari(Asfalia),de exemplu luna trecuta mi a oprit 65 euro,si luna asta 150 euro.Mi s a parut o suma foarte mare si acest lucru m a facut sa merg sa ma interesez la asigurari,chiar azi am fost si cei de acolo mi au dat o foaie cu lunile in care mi s a platit asigurare.Din 8 luni au fost platite decat 3 luni,si doar part-time,desi eu lucrez zilnic 8 ore cel putin.Din luna februarie nu s a platit nimic,si bani imi iau din salariu din ce in ce mai mult.
Ce pot face?Am venit in Cipru deoarece am in tara datorii foarte mari,si din cate se pare aici ma indatorez si mai mult.
Multumes anticipat.
Nu am venit cu contract din tara,am fost chemat de un prieten cand se faceau angajari la aceasta firma.Tot ce a fost de semnat,am semnat aici in Cipru.Angajatorul este cipriot.
Incercati sa contactati Departamentul Muncii din cadrul Ministerului Muncii şi Asigurărilor Sociale din Cipru...
Procedura de soluţionare a litigiilor prevede următoarele etape:
- soluţionarea prin intermediul negoierilor directe;
- medierea de către Ministrul Muncii şi Asigurărilor Sociale (Departamentul Muncii);
- dacă litigiul nu se soluţionează, apelarea în instanţa de judecată sau la chestionarea publică cu acordul ambelor părţi, sau pronunţarea unui impas dacă nu se ajunge la soluţionarea litigiului.
Daca reclam angajatorul cred ca cei 600 euro pe care i a oprit "depozit" nu ii voi mai primii,poate chiar acesta este motivul pentru care ii opreste :( ,as putea sa imi dau demisia,sa mi recuperez banii care mi i a oprit pentru depozit si pentru asigurare? asa pe cale amiabila? Sa merg la el cu foaia sa ii spun ca stiu ca nu imi plateste asigurarea...
Fiind vorba despre un angajator strain, va sunt aplicabile dispozitiile legislatiei muncii din Cipru.
Banuiesc ca daca sunati la Departamentul Muncii va pot oferi detalii mult mai amanuntite decat aici pe forum ...
Informatii
morinio
buna ziua ..as dori o informatie va rog frumos..tocmai ce am venit in tara,, am lucrat in cipru la o renumita franchiza..vreo 8 ani si am cotizat la casa de ... (vezi toată discuția)