avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru arendarea terenurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru arendarea terenurilor

Am un teren agricol dat in arenda si primesc , conf. contractului de arendare, o anumita cantitate de grau sau contravaloarea acesteia.Va rog sa imi spuneti daca am obligatia de a plati impozit si care este modalitatea prin care trebuie sa fac declaratia la fisc.
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 14:34, 28 Mai 2012
D200 si impozit 16%.
Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care eu nu ridic arenda in anul respectiv , sa zicem in 2011, mai depun declaratia 200 di platesc impozit?
pentru getapag obligatia arendasului este sa plateasca drepturile arendatorilor in 45 zile de la recoltare iar Dvs,trebuiia sa depuneti D 200 pana pe 25 mai a.c..Daca nu va ridicati dreptul in anul 2011 ,veti plati impozitul cumulat la tot ce primiti in 2012. Oricum fiscul are baza de date si va recurge la majorari si penalizari deci nu se poate ocoli aceasta obligatie. Mai ales ca din 2012 se schimba metoda de impozitare,, cititi si raspunsul la amphora...si catamiha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda catamiha catamiha Daca nu-mi ridic venitul corespunzator contractului de arenda, mai platesc impozit ? (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)