avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract de arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract de arenda

Daca nu-mi ridic venitul corespunzator contractului de arenda, mai platesc impozit ?

Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 20:58, 31 Mai 2012
arendasul e obligat ca in termen de 45 zile de la recoltare sa plateasca drepturile arendatorului.
Pentru drepturile primite pana in anul 2011 inclusiv trebuia sa depuneti D 200 la Administratia fiscala
de care apartineti pana pe 25 mai .
Incepand cu anul 2012 puteti sa optati sa fiti impozitat prin metoda cotei forfetare
adica arendasul va retine impozitul din ce vi se cuvine si il vireaza la bugetul de stat. SAU sa optati pentru impunere in sistem real ,, ceea ce presupune sa tineti evidenta in partida simpla,,, care nu e
chiar asa de simplu... Vedeti si raspunsul pentru Amfora....
Incercati sa depuneti D 200 acum urgent chiar daca termenul a expirat sa scapati de drepturile vechi sa zicem din 2011. Pe 2012 sa va conformati ,si trebuie sa primiti un act aditional la contract pe care
sa se spuna clar cum doriti sa fiti impozitat... si sa lasati un exemplar la Ad-tia fiscala. Deci nu exista
scuza ca nu am ridicat dreptul din arenda.. In anul cand il luati va trebui sa platiti pentru totul cumulat,,
Multumesc ptr raspuns!
Stiti cumva ce lege legifereaza ceea impozitarea arendatorului?
Cu stima,
este vorba despre OUG 125/2011 publicata in MO 938/30.12.2011,care modifica Codul Fiscal in acest sens, respectiv art.62. De fapt Codul Fiscal valabil de la 01.01.2012 ,prevede la art.62 aceasta impozitare a veniturilor realizate in baza contractelor de arenda a terenurilor agricole. Cititi si vorbiti cu arendasul, caci multi nu stiu -sau se fac ca nu sitiu despre acest aspect - si trebuie sa intrati in legalitate amandoi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 pentru veniturile din areda nicolaeelena nicolaeelena Pentru veniturile in lei obtinute de persoana fizica in baza contractului de arenda completat cu act aditional in care apare urmatorul articol unic, se depune ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul din arenda cata8 cata8 Anul trecut am platit impozitul pe venitul din arenda in sistem real. Anul acesta, am inteles, ca plata impozitului pe venitul din arenda a cazut in sarcina ... (vezi toată discuția)