avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 200 pentru veniturile din areda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 200 pentru veniturile din areda

Pentru veniturile in lei obtinute de persoana fizica in baza contractului de arenda completat cu act aditional in care apare urmatorul articol unic, se depune declaratia 200 pentru anul agricol 2012-2013 si se datoreaza impozit pe venit? "ART. UNIC Incepand din anul agricol 2011-2012 potrivit modificarilor aduse de ONG 125/2011 la art. 62 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, ARENDATORUL DETERMINA VENITUL NET DIN ARENDA IN SISTEM REAL, AVAND OBLIGATIA DEPUNERII DECLARATIEI PRIVIND VENITUL REALIZAT LA ORGANUL FISCAL COMPETENT, IN VEDEREA DETERMINARII SI PLATII IMPOZITULUI ANUAL AFERENT VENITURILOR REALIZATE DIN ARENDA" Mentionez ca produsele agricole rezultate de pe terenul arendat sunt vandute de arendas la o unitate specializata pentru colectare, arendatorul primind arenda in bani, conform contractului.

Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 15:10, 8 Mai 2014
Daca ati optat pentru determinarea venitului net din arenda "in sistem real" depuneti declaratia 200 cu venitul realizat la Organul Fiscal, pana in 25 mai pentru anul anterior, anexand si documentele doveditoare ca ati incasat arenda.

Mai multe aici:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
kres, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda catamiha catamiha Daca nu-mi ridic venitul corespunzator contractului de arenda, mai platesc impozit ? (vezi toată discuția)