Buna ziua,
Prietena mea are pe fisa medicala trecut epilepsie de la varsta de 17 ani. A absolvit facultatea de stiinte economice, masterat in domeniu. Insa datorita fisei medicale, si realiatilor medicale pana la urma nu poate presta munca iar angajatorii sunt 100% reticenti cand vine vorba de asa ceva. Vreau sa stiu la ce categorie de handicap se poate incadra , daca se acorda indemnizatie pentru asa ceva si cuantumul ei.
Va sunt foarte recunoscator si astept raspunsul dvs. Cu stima.
Avand in vedere detaliile insuficiente este hazardat a pronunta un raspuns
Trebuie sa constientizati ca epilepsia ,ca afectiune a sistemului nervos este prezenta in mai multe forme-simptomatica la care se cunoaste cauza,criptogenica la care se suspecteaza dar nu se poate dovedi cu certitudine cauza,idiopatica la care se suspecteaza cauza genetica
In raport de documentele medicale,forma concreta de care sufera prietena dvs,numai comisia de expertiza medicala persoane cu handiiap din cadrul primariei se poate pronunta ,eventual prin investigatii suplimentare asupra afectiunii,eventual incadrare in grad de handicap,situatie in care poate beneficia in temeiul L nr 448/2006 de indemnizatie
În funcție de simptomele și diagnoza bolii, de la individ la individ, încadrarea în gradde handicap poate fi în următoarele grade:
-grav cu însoțitor;
-grav fără însoțitor;
-accentuat;
-mediu;
-ușor;
Gradul de handicap îl stabilește COMISIA de expertiză personalizat de la pacient la pacient, și în funcție de manifestările reale ale bolii.
Epilepsie
caldararucaty
buna ziua am un copil de 8 ani si este diagnosticat cu epilepsie si intarziere psihica usoara as vrea sa stiu la ce grad de handicap se incadreaza si ce ... (vezi toată discuția)