avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de ecologizare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de ecologizare

In 2008 am achizitionat o locuinta intr-o comuna foarte apropiata de oras..iata ce impozite am platit:
2009:impozit pe cladiri119ron+creante/accesorii20ron+impozit pe teren 4=143ron
2010:impozit pe cladiri156ron+creante/accesorii18ron+impozit pe teren 5+1=180ron
2011:impozit pe cladiri264ron+creante/accesorii27ron+impozit pe teren 5+1=297ron
In 2010 si 2011 au bagat o "taxa de ecologizare" in valoare de 60ron pe care nu am platit-o si figurez cu restanta, in conditiile in care in apropierea locuintei se afla o ferma de porci care ne intoxica cu mirosul zilnic si Petrochimia si Rafinaria , care apartine de comuna X.
Intrebare:
-ce inseamna de fapt aceasta taxa de ecologizare si daca este normal sa platim noi catatenii si nu ar trebui impusa acestor firme care polueaza comuna
-ce se intampla daca refuz sa o platesc
-este normal ca impozitul sa se mareasca atat de mult si atat de brusc de la un an la altul, aproape sa se dubleze, adica daca se va continua in acest ritm ce se va intampla in cativa ani
Cel mai recent răspuns: Ricilina , utilizator 15:56, 25 Mai 2012
Acea taxa e posibil sa fie pentru serviciul de salubritate (colectare gunoi menajer).
-Aceata taxa a fost stabilita printr-o hotarare ce consiliu local.
Pentru a afla care este cuantumul ei si cui se percepe va sfatuiesc sa consultati hotararile de consiliu local privind taxele si impozitele locale pe anii 2010 si 2011 dar si pe anul 2012.
Primaria comunei ar trebui sa aiba un site iar pe site ar trebui sa gasiti si HCL-urile.
- daca nu platiti vi se calculeaza majorari de intarziere si veti avea si mai mult de plata
- cu privire la calculul impozitului datorat (numai la cladiri de exemplu) nu ma pot pronunta intrucat nu cunosc toate datele( suprafata desfasurata a cladirii, materialele din care este realizata, anul in care a fost construita, zona de fiscalitate din cadrul comunei), dar si mie mi se pare ciudat.
Va intreb: cat datorati impozit pe cladire pe fiecare an fara sume accesorii si fara sume restante( impozitul pe cladire pe 2009, 2010, 2011 separat) ?
Va pun aceasta intrebare pentru ca daca pentru anul 2011 impozitul stabilit este de 264 lei (132 lei cu termen scadent 31.03.2011 si 132 lei cu termen scadent 30.09.2011) atunci aveati accesorii de plata la aceasta data (mai 2012) mult mai mult.

Numai pentru suma datorata la 31.03.2011 accesoriile sunt de 37 lei :
132* 14(luni intarziere : din aprilie 2011 pana in mai 2012 )*2%(procent majorare/luna)=36,96=> 37 lei numai pentru primul termen de plata din anul 2011 si nu cat ati spus dvs pentru tot debitul datorat pe anul 2011 = 27 lei.

Poate ca suma de 264 lei este toata suma de plata la impozitul pe cladiri (restante+accesorii aferente restantei+ debite pe anul 2011)

Nu am scris detaliat erau
2011:impozit pe cladiri264ron+creante/accesorii27ron+impozit pe teren 5+1=297ron
deci in 2011 am platit total 297ron

despre serviciul de salubrizare: ca sa iti ia gunoiul de la poarta trebuie sa faci contract separat cu salubritatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru impozite restante persoana fizica joana joana Buna ziua, Ma intereseaza daca exista posibilitatea de a achita partial penalitatile la impozitul restant pe masina, casa, teren, in momentul in care doresc ... (vezi toată discuția)
Problemă insolventa/fiscalitate (impozite si taxe locale) ionutstratopol1 ionutstratopol1 Problemă Insolventa/Fiscalitate (impozite si taxe locale) La masa credală creanțele fiscale de natura impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de ... (vezi toată discuția)