Detin o Intreprindere Individuala cu cod caen de prestari servicii si detin cont la banca unde de curand am castigat 15000 de RON. Vreau sa stiu daca am voie sa scot acesti bani pentru uz personal ( sigur ca suma incasata a fost trecuta in registru a fost platit 24 % tva si la sfarsit de an vor fi impozitati cu 16% pe profit daca voi avea profit ) , am inteles ca nu este ca la o firma unde ai voie sa scoti 1 data pe an o anumita suma la care platesti 8% dividende . Am dreptul de a scoate chiar suma totala pentru uz personal ? Mentionez caci cod-ul caen este 0161 - productii auxiliare in agricultura. Banca imi cere sa mentionez mereu de ce am nevoie sa scot bani , de exemplu cand platesc salarii motivez "Salarii" , cand am reparatii de facut metionez " Diverse reparatii " si acuma am nevoie de bani pentru uz personal , am dreptul de a scoate cat vreau ? Sau exista un plafon lunar pe care nu am voie sa il depasesc. Multumesc pentru raspunsuri.
Bani pot fi retrasi din cont si folosi in interes personal. Aceasta operatiune, in cazul contabilitatii in partida simpla cf. Ordinului nr. 1040/2004, nu se evidentiaza in niciun registru (II nu conduce registru de casa).
Contabilitate pfa
aiurelu36
In 2008 am infiintat un p.f.a. in 2009 am avut cateva lucrari am taiat facturii dar nu am incasat banii in2009,acum ina2010 am primit toti bani dar contabilul ... (vezi toată discuția)