avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Buna ziua,am o rugaminte un angajator poate sa nu dea concediu de odinhna pe anul in curs ci numai dupa 1 an calendaristic .de ex pe 2012 nu vrea sa dea co ci dabea in 2013 are dreptul, si noi ce facem in cazul asta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 18 Mai 2012
Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Astfel, programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator (art. 148 si urmatoarele din Codul muncii), iar concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

Exista insa si o situatie prin care efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil. In rest, angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna este obligatoriu ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa stiu daca esti obligat sa-ti iei concediu. Stiu ca angajatorul este obligat de lege sa-ti dea concediu sau, in anumite situatii, ... (vezi toată discuția)
Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua ... Simona2110 Simona2110 Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna costas2828 costas2828 Se poate stabili prin ROF si cel de ordine interioara perioada de concediu de odihna? Perioada de concediu de odihna se poate limita? Ex: Lucrez in ... (vezi toată discuția)