avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie copil

Buna ziua. Sunt din Bucuresti. Doresc sa adopt un copil care se va naste in curand intr-un spital din Bucuresti, mama renunta la el din motive personale si vrea sa ni-l dea noua. Suntem deja in criza de timp si inca nu stim ce trebuie sa facem. Cum trebuie sa procedez, ca sa fie totul legal? Va multumim din suflet pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 22:03, 30 Mai 2012

Nu e posibil asa ceva. Legea nu permite adoptia unui copil ales.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pt raspuns.
@PIfelle, eu cred ca puteti incerca. Colegul nu a precizat unde anume in lege scrie ca nu se poate,, alege,, copilul pe care o persoana doreste sa-l adopte. Iar eu nu cunosc sa existe o atare interdictie. Ideea de baza in cazul adoptiilor este aceea de a prima interesul superior al copilului. Acest aspect urmeaza a se evalua de catre organele autorizate in acest sens.
O discutie pe tema care va intereseaza s-a purtat si aici .Vedeti discutia accesand link-ul:

www.avocatnet.ro/content/for...

Este adevarat faptul ca exista o procedura care trebuie urmata si ca la adoptie au prioritate rudele copilului. Dar daca nu-si va exprima niciuna dintre rude intentia de a adopta, si indepliniti conditiile pentru a deveni adoptator, nu vad nicio problema. Institutionalizarea copiilor abandonati nu va fi in avantajul lor, asa incat orice copil declarat adoptabil va fi dat inspre adoptie.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc frumos. Am accesat si link-urile date de dvs., sunt foarte multe informatii pe care nu le stiam. In cazul nostru nu este vorba de un caz in familie. Va trimit un mesaj privat, va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.
Adoptia copiilor se face dupa criterii stricte. Ideea ca atare e ilegala - "eu fac un copil pt a ti-l da tie spre adoptie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia ancamardare ancamardare Buna! Cunosc un caz si m-ar interesa ce solutie se poate gasi : otanara liceana de 18 ani e insarcinata in luna a sasea, tatal natural al copilului nu-l va ... (vezi toată discuția)
Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Adoptii imposibile Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]In Romania, in fiecare zi un copil e abandonat![/b] Este stiut faptul ca tara noastra se afla din pacate pe primul loc in Europa la numarul de copii ... (vezi toată discuția)