Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea Spiru Haret_Administratie publica Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Brasov.
Am informat angajatul ca are adeverinta expirata si trebuie sa prezinte diploma in original sau o noua adeverinta valabila pana la eliberarea diplomei.
Cum trebuie procedat si la ce articol de lege sa fac referire pentru a putea sa o notific in scris?
Eu m-as folosi de :
Art. 56. C.Mun
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept
g) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
Nu-i tocmai o retragere a autorizatiei, dar fara diploma respectiva ,banuiesc ca salariatul nu mai poate ocupa functia pe care o are in prezent, nu?:)
I se poate modifica functia pana la aducerea unei noi adeverinte sau a diplomei de licenta .. nu stiu in ce masura putem asimila o retragere cu nevalabilitatea unei adeverinte ...
Nu va trebui un text de lege pentru a face acea notificare ... ii comunicati notificarea, in care precizati ca in termen de ... zile de la data primirii sa prezinte o noua adeverinta sau diploma de licenta , in caz contrar se vor lua masurile legale pentru solutionarea problemei.
NU de dragul discutiei, ci doar pentru informarea mea personala, care-ar fi acele masuri legale?:)
Salariatul respectiv nu-i cumva functionar public?..ca parca studiile de care amititi sunt mai cu destinatie speciala, ca sa spun asa, pentru institutii publice...
Scuze ca readuc la viata un subiect la care nu s-a mai scris de ceva timp, dar am o nelamurire: cum adica sa aduca o noua adeverinta? Dar de ce nu aduce diploma? In Regulamentul privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior spune asa, la articolul 38: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.
Apropos, cum s-a finalizat cazul expus?
Daca ati fi citit mai bine mesajul initial este vorba despre o unitate de invatamant cu probleme .. si de aceea i s-a spus sa aduca o nou adeverinta pana la eliberarea diplomei de licenta .
Scrie undeva in legea mentionata de dvs ca se elibereaza numai o singura adeverinta ? .. in caz de pierdere , distrugere ce se intampla, vorbind retoric ....