avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Adeverinta care tine loc de de diploma
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Adeverinta care tine loc de de diploma

Buna ziua! As dori o lamurire in urmatorul caz: un functionar public termina o facultate in 2011. Acest functionar public doreste avansarea in fuctie, conform legii f.p. La dosar ataseaza o prelungire a adeverintei de absolvire pe motiv ca diploma inca nu este gata, se asteapta nu stiu ce act de la ministerul invatamantului (acesta a fost raspunsul celor de la universitate). Conform Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior, art: 38: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni. Tinand cont ca suntem in 2013, a cam depasit 1 an de zile si s-a eliberat acea prelungire de adeverinta. Considerati normal acest lucru? Ce pot sa mai spun este ca respectiva universitate a avut probleme cu autorizatia unor facultati in perioada 2009-2010-2011.
Din moment ce universitatea/facultatea nu va poate elibera diploma este clar din punctul de vedere al institutiei la care lucrati ca studiile dvs. nu pot fii luate in considerare. Cel putin pana in prezent, probabil ulterior se va reveni la posibilitatea eliberarii diplomei prin remedierea situatiei si implicit la posibilitatea dvs. de a fii promovata pe post cu studii superioare/transformare a postului cu studii superioare. Adeverinta din punct de vedere legal si-a depasit termenul de valabilitate si anume acela de 1 an. Eventual puteti sa actionati in judecata facultatea dar e putin probabil sa rezolvati cauza intr-un termen prea scurt.:(
Va multumesc pentru raspuns! Daca se incepe procedura de judecata, cand se poate face avansarea? Odata cu prima citatie primita de la judecatorie sau dupa solutionarea cazului si obtinerea diplomei?
Normal ca numai dupa solutionarea cauzei si obtinerea diplomei:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de studii superioare_expirata tatianalili2005 tatianalili2005 Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Situatia de neeliberare a unei diplome de licenta, in forma tipizata MFlory MFlory Buna ziua, In situatia in care, o persoana a absolvit studiile Facultatii de Drept, la Universitatea Ecologica din Bucuresti, cu examen sustinut, la ... (vezi toată discuția)