avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Situatia de neeliberare a unei diplome de licenta, in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Situatia de neeliberare a unei diplome de licenta, in forma tipizata

Buna ziua,
In situatia in care, o persoana a absolvit studiile Facultatii de Drept, la Universitatea Ecologica din Bucuresti, cu examen sustinut, la Bucuresti conform regulamentului Universitatii mai sus mentionate, in anul 2010, si nu a obtinut inca diploma de licenta, ce se poate face?
A primit in schimb o adeverinta de absolvire a studiilor, pe care se mentioneaza " valabila pana la eliberarea diplomei de licenta". Dar conform art. 11 respectiv art. 20 al Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior, aprobat de O.M nr. 2284/2007, este scris clar, ca valabilitatea unei astfel de adeverinte este de 12 luni. Raspunsul primit de la secretariatul Facultatii in cauza, a fost de fiecare data "Ministerul Educatiei si Cercetarii nu are cartoane pentru eliberarea in forma tipizata a diplomei", si nu e cazul Art. 116 respectiv art. 141 al Legii nr. 84/1995.
Ce se poate face? Are cineva vreo opinie?

Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 20:01, 2 Septembrie 2015
Puteti sa va adresati Ministerului Educatiei si Cercetarii sau puteti promova o actiune in instanta.
Actualul ministru al educatiei, Sorin Campeanu, a reglementat aceasta situatie , saptamana trecuta, deoarece ministerul a pierdut foarte multe procese in acest sens.Hotararea a fost deja publicata in M.O., astfel, min.educatiei avand obligatia de a elibera diplomele absolventilor de studii superioare la universitati neacreditae , absolvite pana in 2011, in termen de 30 de zile de la solicitatea universitatilor in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diplome bac si licenta de la universitate mircea1482 mircea1482 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: In perioada 2007-2010 am urmat cursurile unei Universitati din Bucuresti, am absolvit in anul ... (vezi toată discuția)
Nu pot promova in grad profesional datorita lipsei diplomei de licenta, am doar adeverinta alinus1128 alinus1128 La servici urmeaza sa fiu promovata in grad profesional si am ghinionul sa fac parte dintre cei care au terminat in anul 2009 la Univ. Spiru Haret, forma de ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)