avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua
revin cu o veche problema
sa o iau de la inceput.
Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta doamna, care l-a luat in spatiu . Doamna i-a facut tatalui meu un testament in care il numeste unic mostenitor al tuturor bunurilor imobile si moile ale dansei si ca nu mai are frati, surori sau parinti in viata. Recent a aparut o nepoata a doamnei care i-a luat tatalui meu certificatul de deces . Tatal meu a obtinut un duplicat al acestuia si urma sa se duca sa intrebe un notar ce trebuie facut pentru a face actele la apartament. Din nefericire vineri si tatal meu a decedat , iar acea nepoata a venit sa ceara actele la apartament spunand ca este al dansei pentru ca este nepoata de drept. Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac eu in calitate de fiica si daca am vreun drept la acel apartament , sau daca este valabil acel testament lasat de doamna tatalui meu.

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: olive , utilizator 11:44, 4 Ianuarie 2009
olive a scris:

am fost la notar si succesiunea dupa tatal nostru o putem face saptamana viitoare, astfel noi copii acceptand obligatia de a face tot ce este necesar ; parastasuri dupa rus eugenia. dar apoi nu trebuie sa facem si succesiunea dupa rus eugenia?
fara certificatul de deces al acesteia noi putem sa facem ceva?


Se dezbat deodata ambele mosteniri. Cea dupa concubina testatoare si cea dupa tata. E competent notarul de la ultimul domiciliu al tatalui (si am impresia ca era identic cu cel al concubinei lui)
Si eu am inteles ca aveti un duplicat dupa certificatul de deces al eugeniei rus. Daca nu-l aveti obtineti de la Primarie un altul (cunosteti, de altfel, data mortii ei - asa ca nu cauta nimeni acul in carul cu fan).
Si apoi, dvs va vedeti de ale dvs. (acceptarea expresa a celor 2 succesiuni. Nu doar dupa tata - iar daca notarul doarme luati-va un avocat din Ploiesti si treziti-l - desi eu banuiesc ca a priceput ca acolo sunt 2 succesuni de dezbatut) si lasati nepoata sa latre. Daca trece la fapte (proces legat de succesiune) va luati un avocat. Procesul pe care l-ar putea deschide ea (legat de succesiune, testament) nu se judeca nici unde sta nepoata nici unde vrea ea, ci la judecatoria de la ultimul domiciliu al mortului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
romascanu, moderator
va multumesc foarte mult pentru raspuns!
sa aveti un an nou bun plin de impliniri si multa multa sanatate!

VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor olive olive buna ziua indraznesc sa cer si eu sfatul dumneavoastra, daca se poate sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac. problema este urmatoarea: tatal meu este divortat ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)