avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna casco

Buna ziua

As dori sa ma indrumati intr-o situatie legata de un dosar de daune auto. Acum 2 luni si jumatate am acrosat datorita carosabilulului inghetat un auto de pe sensul opus, eu fii vinovat pentru ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum. Cazul fiind clar ( eu am derapat intr-o curba am patruns pe contrasens si am acrosat celalat auto care circula regulamentar) am decis sa ne intelegem pe cale amiabila. Zis si facut i-am dat rca-ul meu , am intocmit intelegerea amiabila si am fost la asiguratorul de raspundere civila pentru deschiderea dosarului de dauna. Ne-am prezentat cu cele 2 masini , am reconstituit evenimentul , am dat declaratii despre cum s-a intamplat mie mi-a zis apoi ca este ok si sa ma duc la asiguratorul la care detin asigurare CASCO. I-a dat celui pagubit dovada de reparatie (mie mi-a spus ca voi primi o nota de constatare de la asiguratorul CASCO). Am fost la asiguratorul CASCO , inspectorul de acolo mi-a intocmit nota de constatare, a efectuat fotografii autoturismului, am dat declaratie cum s-a intamplat si i-am dat constatul amiabil. Pe nota de constatare mi-a specificat ca este nevoie de o antecalculatie pentru a vedea daca masina este dauna totala sau nu. Dupa aproximativ 2 luni am platit devizul efectuat de reprezentanta ( 700 ron m-a costat cu factura fiscala) si cei de acolo l-au trimis catre societatea de asigurari. Telefoane peste telefoane , reveniri peste reveniri si in cele din urma cineva de acolo mi-a comunicat ca dosarul se afla in cercetari suplimentare ( ce anume cercetari pot sa faca ei si cat dureaza tinand cont ca evenimentul s-a intamplat iarna asta). Ce pot sa fac in aceasta situatie deoarece nimeni nu mi-a zis nimic, nu m-au sunat, nu am primit nici o adresa scrisa nimic .Cei de la asigurari refuza sa discute cu mine. Am fost personal la ei si tot ma plimba. Sincer consider o bataie de joc iar dl inspector de acolo care s-ar ocupa de dosarul meu m-a luat in bataie de joc si mi-a vorbit ca ultimei persoane in conditiile in care eu platesc taxele si impozitele la zi si practic ei ii iau salariul din contributiile noastre

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexandru123456 , utilizator 12:17, 21 Mai 2012
Puteti sa va reparati singur masina , pastrati facturile si chitantele de cheltuieli si ii chemati in judecata sa va despagubeasca cu suma inclusiv cei 700 pentru verificare .Vor plati toate cheltuielile de judecata.
Buna ziua

In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfatul dvs insa aici intervin cateva probleme:

1. Cf devizului de reparatii auto ar cam fi dauna totala si nu as avea atatia bani ca sa-mi platesc reparatia .
2.Cei din service imi spun ca ar mai exista si alte piese avariate si ca nu ar fi indicat sa repar masina deoarece depaseste suma asigurata
3. As putea sa fac o plangere inspectorului care se ocupa de dosarul meu pentru abuz in serviciu?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca constat amiabil: stabilire culpa si pasi de urmat sghe sghe In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna refuzata - lipsa document politie scucli scucli Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt utilizator de masina de serviciu inchiriata de la o firma de leasing (angajatorul meu are ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)