Am infiintat firma in anul 2008 cu gandul ca voi avea activitate. Datorita unor situatii neprevazute nu s-a intamplat asa. Contabilitatea mi-o tinea cumnatul meu si tot el s-a ocupat, un timp, de depunerea actelor la finante. Situatia precara materiala si promisiunea unor eventuali clienti m-a facut sa nu o declar inactiva. Acum datoriile s-au strans si nu stiu ce sa fac ca sa nu platesc cei 8,619 Ron (cu aproximatie)
Cineva m-a sfatuit sa o bag in insolventa si am discutat cu cineva care imi cere 900 Ron pentru a se ocupa de toate actele pentru insolventa.
Mentionez ca nu am idee cu ce se mananca nici contabilitatea si nici partea de juridic. Sunt un simplu grafician, nimic mai mult.
De aceea apelez la dumneavoastra, in speranta ca ma veti lamuri ce sa fac mai departe. Pentru orice informatie aveti nevoie va stau la dispozitie.
Urgent trebuie sa va hotarati ce faceti cu firma,suspendati activitatea sau o inchideti,de la administratia financiara se adauga majorari si penalitati la datoriile pe care le aveti si de platit tot trebuie sa platiti sau va executa silit.
Asta si vreau sa fac, numai ca nu stiu cum e mai bine (si cel mai important, mai ieftin), sa o suspend sau sa o bag in insolventa. Daca o suspend tot va trebui sa platesc toata datoria acumulata, desi eu nu am avut activitate deloc. Nu exista vreo metoda prin care sa nu platesc. Cand am deschis firma am pus impozit pe profit, si aici nu inteleg eu; daca eu nu am avut activitate si deci nici profit atunci cum de am fost impozitat si pe deasupra o suma atat de mare. Nu am atatia bani si nici nu inteleg de ce trebuie sa platesc cand statul pur si simplu nu a facut nimic pentru firma mea ca sa merite o suma asa de mare.
Mi s-a spus ca cu 900 de Ron per total scap si de datorie si bag firma in insolventa. Altcineva mi-a spus ca toate datoriile se prescriu dupa 5 ani. As vrea sa stiu calea cea mai buna.
Firma inactiva-activare
konig
Am o firma infiintata in noiembrie 2007, ultima balanta a fost depusa in iunie 2008, fara activitate si din octombrie anul trecut este trecuta inactiva. Are ... (vezi toată discuția)