Aş dori să ştiu :
1. în perioada concediului medical (de un an ) se acordă sporul de vechime ?
2. cum se considera perioada concediului medical la calculul punctului de pensie ? l
Mulţumesc frumos pentru răspunsul la punctul 2.
În ceea ce priveşte plata sporului de vechime pe perioada concediului medical ce puteţi să-mi spuneţi, vă rog ?
Inca de pe vremea "Legii nr.57/1974 - privind retribuirea dupa cantitatea si calitatea muncii" sporul de vechime se calcula raportat la retributia realizata in luna respectiva (proportional cu numarul de ore efectiv lucrate).
Deci, in timpul concediului medical nu se plateste spor de vechime separat, deoarece nu exista ore efectiv lucrate.
Sporul de vechime se acorda insa inclus in indemnizatia de concediu medical, calculata ca medie a veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare intrarii in concediu medical, venituri care includ si sporul de vechime platit la orele de munca prestate.
1. Cim-ul este suspendat in perioada cm,deci aceasta perioada nu este luata in calculul vechimii in munca pt. stabilirea drepturilor care se acorda in raport cu aceasta,cum este si sporul de vechime.Deci acel an,in care ati fost in cm,cu contractul suspendat, nu va intra in calculul vechimii in munca pt. trecerea intr-o transa superioara de vechime ,pt. a beneficia de un procent mai mare la spor,sau de un nr. mai mare de zile de co,daca acestea se acorda in functie de vechime.
2Anul de cm este considerat stagiu asimilat in vederea stabilirii dreptului de pensie.
3.La calculul indemnizatiei de cm au intrat totalitatea veniturilor brute realizate in ultimile 6 luni anterioare cm,venituri in care au fost incluse si sporurile acordate,deci si sp. de vechime.
Acestea sunt cele 3 aspecte care privesc legatura dintre sporul de vechime si concediul medical.
Spor de vechime
luccia
Am o vechime de 20 de ani, la data de 08 august a acestui an.
Am depus cerere pentru majorarea procentului de vechime de la 20 la 25% incepind cu data de ... (vezi toată discuția)